Élet-Stílus

A második helyre szorult Talmácsi

A magyar versenyző a délelőtti szabadedzéseken a leggyorsabb volt, de a második időmérőn is legyőzte az olasz Mattia Pasini, így a második helyről rajtolhat a negyedliteresek géposztályában a vasárnapi Spanyol Nagydíjon.

A Bancaja Aspar csapat magyar versenyzője a pénteki első időmérő után is a második helyen állt, s végül akkori idejét továbbjavítva, 1:47.483 perces eredménnyel zárt. Talmácsit csak az olasz Mattia Pasini tudta megelőzni, míg istállótársa, az idénynyitó katari viadalt megnyerő spanyol Hector Faubel csak az ötödik pozíciót szerezte meg.

A harmadik helyre Lukas Pesek száguldott a motorjával, mindössze két ezredmásodperccel lemaradva a Talmácsi mögött, akinek a másik csapattársa, Sergio Gadea a negyedik helyen végzett.

Gábor a szezonnyitó katari versenyen az első helyről rajtolhatott, az utolsó métereken viszont kikapott Hector Faubeltól. A vasárnap 11 órakor kezdődő futamon a második helyről indulhat, és remélhetőleg őt intik majd le elsőként.

“Az eredmények ugyan elmaradtak a körrekordtól, de nem rossz ez a 2. hely. Korábban ha másodikként rajtoltam, megnyertem a futamot, ezen leszek most is. Kemény verseny várható holnap.” – nyilatkozta honlapján a 25 éves kiválóság.

125 kcm, rajtsorrend:
1. Mattia Pasini (olasz, Aprilia) 1:47.245 p
2. Talmácsi Gábor (Aprilia) 1:47.483
3. Lukas Pesek (cseh, Derbi) 1:47.485
4. Sergio Gadea (spanyol, Aprilia) 1:47.670
5. Hector Faubel (spanyol, Aprilia) 1:47.727
6. Kojama Tomojosi (japán, KTM) 1:47.791

A másik két géposztály eredményei.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik