Élet-Stílus

Megszórták Kubát a lányok

Az olaszokkal szemben elért döntetlent, majd az új-zélandiak elleni győzelmet követően harmadik csoportmérkőzését is megnyerte a magyar női vízilabda-válogatott a melbourne-i világbajnokságon: a pénteki összecsapáson Kuba csapatát verte tizenöt góllal.

A magyar csapat számára a csoportelsőség s ezzel együtt a közvetlen negyeddöntős szereplés kiharcolása volt a tét, ehhez a lehető legnagyobb különbséggel kellett legyőzni a kubaiakat. A forduló előtt az olaszok és a magyarok egyformán három ponttal álltak, előbbieknek – akik 9:40-től az új-zélandiakkal mérkőznek – két góllal jobb volt a gólkülönbségük.

Godova Gábor játékosai éppen ezért nagy igyekezettel vetették magukat a küzdelembe, és a papírformának megfelelően irányították is a mérkőzést, ugyanakkor nem minden szakaszban ment úgy a játék, mint ahogy azt szerették volna, szép számmal akadtak eladott labdák és elrontott lövések. A szakvezető nem is hagyta szó nélkül az elpuskázott lehetőségeket.

Az első negyed után 3-1, a másodikat követően 7-2 volt az állás, és ugyan a harmadikban is nőtt a különbség (10-3), a kidolgozott helyzetek alapján lényegesen jelentősebb is lehetett volna.

A negyedik szakaszban viszont parádéztak a magyarok, az egyre inkább elfáradó karibiaktól sok labdát szereztek, remek gólokat lőttek, távolról és közelről egyaránt. Kilenc-egyre nyerték ezt a negyedet, vagyis nyolc góllal növelték az addigi héttalálatos különbséget.

A legeredményesebben Valkay Ágnes játszott, öt gólt lőtt, de majdnem ilyen jól teljesített a négy találatig jutó Stieber Mercedes is.

D csoport, 3. forduló:
Magyarország-Kuba 19-4
A góldobók:
Valkay 5, Stieber 4, Primász 3, Tomaskovics, Bujka, Pelle 2-2, Györe 1, illetve Hernandez 3, Soler 1

Olaszország – Új-Zéland 21-9

A végeredmény:
1. Magyarország 5 pont (44-19)
2. Olaszország 5 (46-22)
3. Új-Zéland 1 (23-45)
4. Kuba 1 (16-43)

A csoport
Németország-Kína 11-4
Oroszország-Spanyolország 12-7

A végeredmény:
1. Oroszország 6 pont
2. Spanyolország 4
3. Németország 2
4. Kína 0

B csoport
Kanada-Puerto Rico 13-4
Ausztrália-Brazília 11-3

A végeredmény:
1. Ausztrália 6 pont
2. Kanada 4
3. Brazília 2
4. Puerto Rico 0

C csoport
Egyesült Államok-Görögország 8-6
Hollandia-Kazahsztán 14-7

A végeredmény:
1. Egyesült Államok 6 pont
2. Görögország 4
3. Hollandia 2
4. Kazahsztán 0

Ajánlott videó

Olvasói sztorik