Élet-Stílus

Újabb idegenlégióst igazolt a Szeged

Megtalálta a szezon végén a profi éveit befejező Mezei Richárd utódját a Pick Szeged férfi kézilabdacsapatának vezetősége. A román válogatott beállós Iulian Stamatéval 2+2 éves szerződést kötött a Tisza-parti együttes.

A 23 éves, 205 cm-es, 110 kg-os játékos a Pick honlapjának tájékoztatása szerint márciusban próbajátékon vett részt.

Stamate a már Magyarországon játszó válogatottbéli váltótárs, Marian Cosmával együtt a román kézilabda egyik legnagyobb ígérete a beálló poszton. A Steaua Bucuresti 23 éves játékosa 85-ször húzta magára a román válogatott utánpótlás mezét, míg a felnőtt nemzeti együttesben eddig 20-szor lépett pályára. A román bajnokság jelenleg 2. helyén álló Steauhoz 2001-ben igazolt, és idén 21 mérkőzésen 36-szor volt eredményes. A Pick Szeged 2+2 éves szerződést kötött a játékossal.

A szegedi alakulatban a következő idénytől lép majd pályára, a Pick vezetői a szezon végén visszavonulni szándékozó Mezei Richárd pótlására igazolták jelenleg a kézilabdázót.

A Szeged év közben már két idegenlégióst leszerződtetett a következő szezonra: a kétszeres Bajnokok Ligája-győztes szlovén válogatott bal szélső Luka Zvizej mellett a román a Valntin Ghionea is mint a Pick játékosa lép majd pályára az újszegedi sportcsarnokban.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik