Élet-Stílus

Szabálytalanul nyert Kimi?

Szabálytalan alkatrész a Ferrarin? A tavalyi mozgó légterelő szárnyak után most a padlólemez ellen tiltakoznak a riválisok. A csapat nem aggódik, és Jean Todt elmondása szerint egyenlő feltételeket biztosít a két pilótának.

Tavaly a menet közben elmozduló, ún. flexibilis légterelők miatt támadták a Ferrarit a riválisok, a történet idén folytatódhat, ugyanis most az olaszok autójának padlólemezét gondolják szabálytalannak. A McLaren szerint a Ferrarik padlólemeze nagy sebességnél lejjebb ereszkedik, ezzel csökkentve az autók légellenállását, jelentős sebességnövekedést adva az egyenesekben, de a mozgó karosszériaelemek szabálytalanok a Forma–1-ben.

A McLaren csapatvezetője, Ron Dennis szerint a szezon elején gyakran szükség van a szabályok tisztázására. „Két-három versenyen belül ki fog derülni, hogy mi szabályos, és mi nem” – mondta. A Ferrarinál egyelőre nem nagyon aggódnak, a csapat szóvivője szerint: „Ez mindig benne van a pakliban, ha a Ferrari a leggyorsabb. Nem ez az első alkalom, hogy megpróbálják megkérdőjelezni a szabályosságunkat. Ha valakinek panasza van, nyugodtan fordulhat a FIA-hoz.”

Szabálytalanul nyert Kimi? 1

Nincs elsõ számú pilóta (vezess.hu)


Bár az Ausztrál Nagydíjat fölényesen megnyerte Kimi Räikkönen, a McLarenhez hasonlóan egyelőre a Ferrarinál sem akarják előnyben részesíteni az egyik pilótát. Felipe Massa, a csapat másik versenyzője a futamon csak 6. lett, de csak a sebességváltó rakoncátlankodása miatt kényszerült a rajtrács végére, ahonnan parádés versenyzéssel hozta be a tűzpiros autót pontszerző helyre. „Nincs első és második számú pilóta. Majd meglátjuk, mit hoz a szezon, de egyelőre, amíg a rajtrács elején vannak, nem törődünk a sorrenddel” – nyilatkozta még Melbourne-ben Todt.

A csapatvezető arról is beszélt, hogy a maláj nagydíjig keményen dolgoznak majd a sebességváltó-probléma kiküszöbölésén. „Bebizonyítottuk, hogy gyorsak vagyunk, de megbízhatónak is kell lennünk” – mondta.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik