Élet-Stílus

Kiütéses győzelemmel kezdett a Kemény-csapat

A melbourne-i vizes világbajnokság férfi vízilabdatornáján a magyar válogatott tetemes különbségű győzelemmel mutatkozott be: a csoportmérkőzések első fordulójában a Kemény-legénység 21-5-re verte az új-zélandiakat.

A két válogatott korábban egy alkalommal találkozott a medencében, nevezetesen az 1988-as perth-i, olimpiai selejtezőn, s az óceániai ország akkori pólós legénysége 20-5-ös vereséggel “úszta meg” a randevút. Az erőviszonyok azóta jottányit sem változtak, ennél fogva a keddi mérkőzés kérdése csupán az volt, mekkora különbséggel gázol át a D betűjelű négyes leggyengébb tagján Kemény Dénes csapata.

A kivik földjéről érkezett alakulat az első negyed ötödik percében lőtt először kapura – az első világversenyén szereplő Nagy Viktor hárított –, majd valamivel később megszületett első találata is, csakhogy akkor már 5-0-ra vezetett a magyar együttes, a már ekkor három gólnál tartó Kiss Gergely jóvoltából. Könnyed és tetszetős akciók mellett azonban könnyelmű – részben a szokásosnál keményebbre fújt labda miatt technikailag rosszul kivitelezett – megoldások is becsúsztak Kásás Tamásék játékába.


Kiütéses győzelemmel kezdett a Kemény-csapat 1

Fodor Rajmundék könnyedén nyertek a kivik ellen (Galéria)


Ám mindez bőségesen belefért, hiszen a gólokban mért távolság egyre nőtt a két gárda között. A második negyedben a center Kis Gábor pazar ejtésekor már 10-1-et mutatott az eredményjelző, Varga Dénes nem kevésbé látványos húzásánál pedig megvolt a „közte tíz” is. Aztán váratlannak mondható „fordulatként” Timothy Grace két ízben is bevette a Nagyot váltó, kétszeres olimpiai bajnok Szécsi Zoltán kapuját, 12-3-ra módosítva az állást. A befejező nyolc percben aztán helyreállt a rend: ha némelykor döcögő, olykor kevésbé gördülékeny játékkal is, ám csupa szép találattal növelve a különbséget a Kemény-fiúk végül 16 góllal győztek.

A magyar csapat az edzőmeccsé átlényegülő vb-bemutatkozó után legközelebb csütörtökön száll vízbe, akkor – budapesti idő szerint 9:40 órától – Kanada csapata az ellenfél.

D csoport, 1. forduló:
Magyarország – Új-Zéland 21-5
Góldobók:
Kiss G., Biros 4-4, Varga Dénes 3, Kis G., Kásás, Szivós 2-2, Madaras, Benedek, Fodor, Varga Dániel 1-1, illetve Grace 3, Claridge 2

Kanada-Románia 9-8

Ajánlott videó

Olvasói sztorik