Élet-Stílus

Döntetlennel kezdtek a lányok

Magyar szempontból rögtön rangadóval és izgalmas csatában született döntetlennel indult a női vízilabdatorna a melbourne-i világbajnokságon: Godova Gábor címvédő együttese 8-8-ra végzett az olaszokkal a magyar idő szerint hétfő délelőtt játszott mérkőzésen.

A világbajnok magyar és az olimpiai bajnoki címvédő olasz válogatott abban a tudatban szállhatott vízbe, hogy összecsapásuk a D betűjelű kvartettben gyakorlatilag a csoportelsőségről is dönt, hiszen a négyes másik két résztvevője – Új-Zéland és Kuba – náluk jóval kevesebbet ismer a póló tudományából. A két elitgárda utoljára tétmérkőzésen tavaly, a kínai Világkupán találkozott, s ott a taljánok nyertek egy góllal.

A melbourne-i vízi csata is olasz találattal kezdődött, Pelle Anikó gyors válasza azonban nem késett. A Valkay nővérek közül a jelenben az olaszokat erősítő, volt magyar válogatott centert, Erzsébetet sikerült semlegesíteni, a gyors egymásutánban kétszer is eredményes Tania Di Mariót viszont nem, szerencsére 1-3-nál éppen Valkay Ágnes volt jókor jó helyen (2-3), így nem került komolyabb hátrányba a magyar válogatott.

Bal felső sarkos Pelle-bombával indult a második nyolc perc, Primász Ágnes „ellenpólusos” gólja, amely pedig a jobb felső sarokban landolt, először jelentett a mérkőzésen magyar vezetést (4-3). A nagyszünetre, miután Pelle büntetőből is pontosnak bizonyult, mégis döntetlenre alakult az állás a szintén harmadik gólját lövő – pontosabban ejtő – Di Mario „rosszvoltából” (5-5).

Különversenyüket Pelle hamar el akarta dönteni, mert alighogy nekiláttak a csapatok a harmadik negyednek, a Honvéd kiválósága negyedszerre is remekelt: távolról kilőtte a jobb felső sarkot (6-5). Örülni azonban nem lehetett, két talján találattal tudniillik megint átkerült a túloldalra a vezetés. Bő két perccel az utolsó szünet előtt Tomaskovics Eszter – a „teljesen” magyar Valkay nagyszerű passzából – egyenlített. Di Marióra azonban megint nem figyeltek eléggé a lányok (7-8).

Ahogy az olaszok sem Pellére, aki csak azért is a meccs legjobbja lett: három és fél perccel a záró dudaszó előtt ötödször is bevette a talján kaput (8-8). Fokozódó izgalmak, itt is, ott is kisebb-nagyobb hibák a végén, de több gól már nem esett, a csoportelsőségről az határoz, melyik gárda veri meg több góllal az új-zélandi és a kubai együttest.

D csoport, 1. forduló:
Magyarország–Olaszország 8-8
A magyar góldobók: Pelle 5, Valkay Á., Primász, Tomaskovics 1-1

A csoport másik mérkőzésén: Kuba–Új-Zéland 7-7

A magyar női válogatott következő mérkőzését szerdán, budapesti idő szerint 8:20 órától vívja Új-Zéland legjobbjaival.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik