Élet-Stílus

Bravúros FTC-döntetlen, hatgólos győri előny

Időntúli hétméteresből kapott góllal 29-29-es döntetlent játszott a Budapest Bank-FTC a dán GOG Gudme otthonában a női kézilabda KEK negyeddöntőjének első mérkőzésén. Idegenben kezdett a Debrecen is az EHF Kupában, és a kétgólos vereség igencsak biztató a dán riválissal szemben. A BL-ben vitézkedő Győr itthon hatgólos előnyt szerzett a Larvik ellen.

A két csapat az előző két idényben egyaránt az EHF Kupa negyeddöntőjében találkozott egymással, és mindkétszer a magyarok jutottak tovább. Az FTC ebben a szezonban a BL-ben kezdett, ahol harmadik lett a csoportjában és így a kiírás értelmében átkerült a KEK-be.

Az első három gólt a vendégek, a második hármat a hazaiak szerezték. Később a Gudme fordított is, ám elhúzni nem tudott, és váltott vezetéssel együtt haladtak a nem éppen jól védekező csapatok. Főleg Tóth és Uhrakova volt jó támadásban, előbbi hat, utóbbi öt gólt dobott a szünetig.

Nem sok kellett a bravúrhoz

A második félidőre alaposan feljavult a magyar együttes védekezése, és Pastrovics egyre jobban védett. Ennek köszönhetően az FTC átvette az irányítást, majd biztosan őrizte 2-3 gólos előnyét. A dán alakulat keményen küzdött, de a lelkes magyarok minden próbálkozást sikerrel vertek vissza.

A hajrában a Gudme mindent egy lapra feltéve, agresszíven támadott és védekezett, s ennek meg is lett az eredménye, felzárkózott 28-27-re, majd az utolsó utáni másodpercben, időntúli hétméteresből kiegyenlített. A visszavágónak jövő szombaton 16:15-kor a Népliget ad otthont.

Visszatért Radulovics

Hatgólos előnyt szerzett a Győri Audi ETO KC a vendég norvég Larvik ellen a női kézilabda Bajnokok Ligája negyeddöntőjének első mérkőzésén. A két csapat az előző idényben a KEK elődöntőjében találkozott, és a magyarok jutottak tovább. A kezdeti tapogatózó játék és 3-3- után beindult a győri henger, és fokozatosan elhúzott az ETO. 12-6-nál kénytelen volt időt kérni a norvégok edzője, mert olyan gyengén játszott együttese. Közben közel fél év kihagyás és térdműtét után pályára lépett a Dunaferrtől igazolt Radulovics Bojana. A kis pihenő után rendezték soraikat a vendégek, valamelyest csökkentették hátrányukat, majd konzerválódott a háromgólos győri előny.

A második félidőt jól kezdte az ETO, hamar visszaállította a korábbi különbséget, de 20-14-nél két hazai hétméteres is kimaradt. Ez azonban nem volt intő jel, mert a lendület így is megmaradt (22-14). Az utolsó tíz perc előtt ismét időt kért a Larvik, és Riegelhuth vezérletével közelebb férkőzött. Ráadásul sorra maradtak ki a hazai büntetők ebben a kritikus szakaszban is.

A visszavágónak jövő vasárnap 16:15-kor Larvik ad otthont.

Női KEK, negyeddöntő, 1. mérkőzés:
GOG Gudme (dán) – Budapest Bank-FTC 29-29

Női Bajnokok Ligája, negyeddöntő, 1. mérkőzés:
Győri Audi ETO KC – Larvik HK (norvég) 28-22

Női EHF Kupa, negyeddöntő, 1. mérkőzés:
Elda Prestigio-Dunaferr 34-28

Női EHF Kupa, negyeddöntő, 1. mérkőzés:
Ikast Bording (dán) – Debrecen-Aquaticum 26-24

Ajánlott videó

Olvasói sztorik