Élet-Stílus

Henry az idényben már nem játszik

Katasztrofálisra sikeredett az Arsenal elmúlt két hete: kiestek az FA Kupából és a Bajnokok Ligájából, a Ligakupa döntőben pedig kikaptak a Chelseatől. Ha ez nem lenne elég, pénteken kiderült, hogy Thierry Henry ebben az idényben már nem léphet pályára.

A francia világbajnok súlyos gyomor- és ágyéksérülést szenvedett az Arsenal búcsúját jelentő, PSV Eindhoven elleni, szerdai Bajnokok Ligája-nyolcaddöntő visszavágón, és emiatt már csak a következő szezonban lesz bevethető. Henryt korábban bokasérüléssel kezelték, és emiatt kellett több találkozót kihagynia.

A 29 éves csatár tavaly nyáron hosszabbította meg a szerződését az Ágyúsokkal, de az idei idényben gyakran nem tudott segítségére lenni a csapatnak. „Bízunk abban, hogy a következő szezon elejére teljesen rendbe fog jönni.” – nyilatkozta a csapat trénere, Arsene Wenger.

Henry a tavalyi szezonban rengeteg időt töltött a pályán: a Premier League mérkőzések mellett a BL-ben a döntőig menetelt a gárda, ahol végül a Barcelonával szemben maradt alul. Nem sokkal ezután a csatárnak már a németországi világbajnokságon kellett bizonyítania. A francia válogatottal a fináléig menetelt, de a győzelem itt sem adatott meg számára. A 2005/2006-os szezonban a válogatottban és klubjában összesen 56 mérkőzésen szerepelt, és 38 alkalommal volt eredményes. Ebben a szezonban 31 meccsig és 14 gólig jutott.



Játsszon az FN BL-Tippjátékán. Az egyszerű tippelésen túl most ismerőseivel, barátaival saját csoportokat (ligákat) is létrehozhat, és értékes nyereményekkel is gazdagodhat.
Irány a Tippjáték!


Ajánlott videó

Olvasói sztorik