Élet-Stílus

Berényi János a kosarasok elnöke

A Magyar Kosárlabdázók Országos Szövetségének (MKOSZ) tisztújító küldöttgyűlésén a tagok Berényi Jánost választották meg elnöknek. Ezzel pont került a kilenc hónapja húzódó kosaras belviszály végére, mivel a kortesbeszédek során mindkét jelölt közölte, hogy semmilyen formában nem vonja kétségbe a voksolás eredményét.

A titkos szavazáson a Magyar Tenisz Szövetséget is irányító közgazdász 67, míg riválisa, a tavaly májusban elnökké választott Németh László 36 szavazatot kapott. “Köszönöm a megtiszteltetést, nemes ellenfelet győztem le. Németh Lászlóval semmilyen személyes problémánk nincs egymással. Megpróbálom megszolgálni a bizalmat” – mondta az újdonsült MKOSZ-vezető.

Alulmaradt ellenlábasa először is gratulált a győztesnek: “Ahogy a mérkőzés végén illik, természetesen minden elismerésem Berényi Jánosé. A többségi akarat érvényesült, és a magam részéről minél gyorsabb előrelépést kívánok a sportágnak. Legyőzőmet én nem fogom bíróság elé vinni, mert benne megvan a legjobb akarat, hogy segítsen a kosárlabdának.”

Az összefogásra helyezte a hangsúlyt frissen megválasztott elnök.: “Nem mondom azt, hogy nem számítottam a sikerre, hiszen úgy nem lehet csatába menni, hogy az ember nem hisz a győzelmében. Az arány azonban kissé meglepett, a legszebb álmaimban sem gondoltam, hogy még a kétharmados szabály szerint is nyertem volna. Fontos, hogy ma annyira sikerült módosítanunk az alapszabályt, hogy rendben végbe mehetett a szavazás, Németh Lászlóban pedig egy talpig korrekt úriembert ismertem meg.” – nyilatkozta az MTI-nek.

Első feladataként Berényi János azt jelölte meg, hogy a tagozatoknak keretet szabjon, továbbá Henye Istvánnak, a KPMG cég vezető munkatársának a segítségével teljes pénzügyi átvilágításnak vesse alá az MKOSZ-t.

“A májusi közgyűlésre már komplett eredményekkel szeretnék elmenni, tisztázva természetesen az elmúlt időkben felröppent visszaélésgyanús eseteket is. Ami a válogatottakat illeti, a nőknek szerintem még van esélyük kijutni az Eb-ről a pekingi olimpiára, de ehhez is széles körű szakmai összefogásra van szükség a klubok részéről. Nem mondtam le arról, hogy olyan formátumú szakembereket, mint Rátgéber László, felkérjek az aktív közreműködésre” – tette hozzá.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik