Élet-Stílus

UEFA Kupa: nehéz helyzetben a címvédő

Az UEFA Kupa nyolcaddöntőjének első felvonásán a címvédő Sevilla nem tudott előnyt szerezni a visszavágóra az ukrán Sahtar Doneck ellen, sőt annak is örülhet, hogy legalább a vereséget megúszta.

A BL-től a csoportkör után búcsúzó ukrán együttes az ezt megelőző öt spanyolországi túráján egyetlen gólt sem szerzett, a címvédő Sevilla otthonában lejátszott UEFA Kupa-nyolcaddöntő első meccsén viszont kétszer is eredményes volt, és a 2-2-es döntetlennek köszönhetően kellemes helyzetből várhatja a donecki visszavágót. Nem mellékesen: a Sevilla Enzo Maresca tizenegyes góljával a 89. percben mentette ikszre a mérkőzést, amelyen Kassai Viktor három büntetőt is megítélt, kettőt a hazaiak, egyet a vendégek javára.

A spanyol csapatoknál maradva: a Celta Vigo még a Sevillánál is rosszabbul járt, miután hazai pályán vereséget szenvedett a végső győzelemre is esélyes Werder Brementől. Az Osasuna viszont glasgowi döntetlenjével közel került a negyeddöntőhöz – a Rangers az utolsó pillanatokban egyenlített –, mint ahogy az Espanyol gárdája is bizakodva várhatja a visszavágót, miután gól nélküli mérkőzést játszott a Maccabi Haifa ideiglenes otthonában, Tel-Avivban.

A még versenyben lévő két francia együttes, a Lens és a PSG is egygólos előnnyel zárta a negyeddöntő első felvonását. Előbbi a Bayer Leverkusent, utóbbi pedig a Benficát verte hazai pályán 2-1-re. A bajnokságban a kiesés ellen menekülő párizsiak győzelmének értékét növeli, hogy vesztes állásból csikarták ki azt – többek között a gólt is szerző portugál Pauletának köszönhetően. A Newcastle United a szünetben már három góllal vezetett az AZ Alkmaar ellen, a végére ugyan kettőre olvadt az előnye, ugyanakkor ez is elég lehet a visszavágón. A Braga hat perc alatt egyenlített 0-2-ről a hajrában az előző körben pihenő Tottenham ellen, a londoniak azonban Robbie Keane – második – góljával végül mégis győztesként távoztak Portugáliából.

UEFA Kupa, nyolcaddöntő, 1. mérkőzések:
Celta Vigo (spanyol)-Werder (német) 0-1 (0-0)
Gól:
Hugo Almeida (84.)



PSG (francia)-Benfica (portugál) 2-1 (2-1)
Gól:
Pauleta (36.), Frau (40.), ill. Simao (10.)

Sevilla (spanyol)-Sahtar (ukrán) 2-2 (1-1)
Gól:
Marti (8., 11-esből), Maresca (89., 11-esből), ill. Hubschman (20.), Matuzalem (60., 11-esből)

Newcastle (angol)-AZ Alkmaar (holland) 4-2 (4-1)
Gól:
Steinsson (7., öngól), Dyer (21.), Martins (23., 38.), ill. Arveladze (31.), Koevermans (72.)

Maccabi Haifa (izraeli)-Espanyol (spanyol) 0-0

Lens (francia)-Bayer Leverkusen (német) 2-1 (1-0)
Gól:
Monterubbio (17.), Cousin (70., 11-esből), illetve Haggui (51.)
Kiállítva: Haggui (68.)

Glasgow Rangers (skót)-Osasuna (spanyol) 1-1 (0-1)
Gól:
Hemdani (92.), illetve Raúl Garcia (17.)

Braga (portugál)-Tottenham (angol) 2-3 (0-0)
Gól:
Paulo (76.), Carlos (81.), ill. Keane (57., 90.), Malbranque (72.)




Játsszon az FN BL-Tippjátékán. Az egyszerű tippelésen túl, most ismerőseivel, barátaival saját csoportokat (ligákat) is létrehozhet és értékes nyereményekkel is gazdagodhat.
Irány a Tippjáték!


Ajánlott videó

Olvasói sztorik