Élet-Stílus

Német-spanyol csaták a kézi BL-ben

Eldőlt, hogy a magyar csapatok mikor lépnek pályára a női kézilabda európai kupák negyeddöntőiben. A férfi BL-ben a Veszprémet búcsúztató Kiel a címvédőt kiejtő Portland San Antonióval játszik a döntőbe jutásért.

A férfiaknál már nincsen versenyben magyar csapat, a lányoknál ezzel szemben még négy klubnak is szurkolhatunk. A legrangosabb európai kupában a Győr révén a magyar bajnokság második helyezettje vitézkedik. Görbicz Anitáék egy régi ismerőssel, a norvég Larvikkal csapnak össze a legjobb négy közé jutásért. Kellemes emlékei lehetnek a csapatnak a skandináv ellenfélről, hiszen az utóbbi években rendszeresen összefutottak a különböző kupákban, és mindig a Győr diadalmaskodott.

Figyelmeztető jel lehet Róth Kálmán csapata számára, hogy a Larvik imponáló biztonsággal nyerte BL-csoportját, a második helyre szorítva a kiírás címvédőjét. A dán Viborgot hazai pályán ráadásul nagy különbséggel verte a skandináv együttes.

A KEK-ben a Ferencvárosnak Dániába kell utaznia. A magyar pontvadászat éllovasának szerencséje volt, mert sokan tartottak attól, hogy a távoli orosz csapattal, vagy a legerősebbnek tartott román gárdával kell meccselnie az együttesnek. Az EHF Kupában vitézkedő Debrecen szintén dán ellenfelet kapott, a Dunaferrnek pedig spanyol rivális jutott.

A férfiaknál már a fináléba kerülésért játszanak európai legjobbjai. A BL-ben a Veszprémet búcsúztató THW Kiel a kvartett talán legerősebb csapatával, a Portland San Santonióval mérheti össze a tudását, a másik könnyebbnek tűnő ágon a Flensburg a Valladoliddal csap össze.

A spanyol és a német csapatok fölényét mutatja, hogy a többi kupasorozatban is ott vannak a képviselőik a legjobb négy között. A férfiaknál a három kupában egyszerre játszanak: az első mérkőzéseket március 24-én vagy 25-én, a visszavágókat pedig egy héttel később rendezik.

Nők (magyar érdekeltségű párharcok)
Bajnokok Ligája:
Győri Audi ETO-KC-Larvik (norvég)
(március 17. március 25.)

KEK:
GOG Gudme (dán) – Budapest Bank-FTC (március 17. és március 24.)

EHF Kupa:
Elda Prestigio (spanyol)-Dunaferr (március 17. és március 25.)
Ikast Bording (dán) – Debrecen-Aquaticum (március 17. és március 25.)

Férfiak
Bajnokok Ligája:
Portland San Antonio (spanyol)-THW Kiel (német)
SG Flensburg-Handewitt (német) – CBM Valladolid (spanyol)

KEK:
Boszna Szarajevo (bosznia-hercegovinai)-HSV Hamburg (német)
RK Zagreb (horvát)-Ademar León (spanyol)

EHF Kupa:
SC Magdeburg (német)-Grasshoppers Zürich (svájci)
Skjern HB (dán)-Aragón (spanyol)

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik