Élet-Stílus

Titkolózik Super Aguri, remekel a Ferrari

A Forma-1-es Super Aguri csapat csak az 2007-es idény melbourne-i nyitánya előtt két nappal, az ausztráliai verseny színhelyén mutatja be az új versenyautóit. Felipe Massa, a teszteken remeklő Ferrari brazil pilótája szerint a csapata jelenleg sokkal jobb a riválisoknál.

Az SA07-es jelzésű gépekkel március 14-én ismerkedhetnek meg az érdeklődők, noha az ezt megelőzően módosított terv szerint a prezentációra 12-én, Tokióban került volna sor. Az istálló elöljárói korábban úgy képzelték, hogy a pilóták már februárban tesztelhetik az autókat, a prototípus azonban megbukott a Nemzetközi Automobil Szövetség (FIA) töréstesztjén, így a tervezési és a kivitelezési munkálatok jócskán elhúzódtak.

A Super Aguri színeiben a japán Szato Takuma, valamint a brit Antony Davidson szerepel majd a világbajnoki sorozatban. A csapat tavaly pont nélkül a 11. helyen végzett a konstruktőrök versenyében.

A többi istálló gőzerővel készül az idénynyitóra. A bahreini tesztek során remekelt a Ferrari és a brazil Felipe Massa, aki szerint csapata a mezőny előtt jár. “Nem kétséges, hogy jelenleg jobbak vagyunk a riválisainknál, remélem, ez a későbbiekben sem változik” – magyarázta a brazil pilóta. Érdekes, hogy a címvédő, idén már a McLarennél versenyző Fernando Alonso is egyetért kollégájával. “Nagyon erős a Ferrari, nekünk szükségünk lesz néhány versenyre, amíg megszokjuk az új gumikat és lendületbe jövünk” – nyilatkozta Alonso.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik