Élet-Stílus

Drogba a legjobb afrikai futballista

A Chelsea elefántcsontparti labdarúgóját, Didier Drogbát választották a tavalyi esztendő legjobb játékosának a fekete kontinensen.

A Chelsea gólzsákja az első elefántcsonparti, aki elmondhatja magáról, hogy az év labdarúgója lett a fekete kontinensen. Drogba egyúttal letaszította az afrikai futball trónjáról a Barcelona kameruni támadóját, Samuel Eto’ót, aki a legutóbbi három évben átvehette a díjat, 2006-ban azonban csak a második helyen végzett – a képzeletbeli dobogó legalsó fokára pedig Drogba klubtársa, a ghánai Michael Essien állhatott fel. A most megkoronázott 28 éves támadó remek évet tudhat maga mögött: tavaly a nemzeti csapattal egészen a döntőig jutott az Afrika Kupán, majd újoncként részt vehetett a németországi világbajnokságon, a Chelsea-vel pedig megvédte bajnoki címét az angol Premier League-ben.

Az Afrikai Labdarúgó-szövetség (CAF) gáláján, a ghánai Accrában több díj is gazdára talált: a legjobb válogatottnak Ghánát, a legjobb klubcsapatnak az egyiptomi al-Ahlit találták az ítészek, utóbbi edzője, Manuel Jose az év szakvezetőjének járó elismerést is átvehette. Szintén a díjazottak között van az Olympique Marseille nigériai játékosa, Taye Taiwo (legjobb fiatal játékos), az egyiptomi Mohamed Aboutrika (legjobb Afrikában játszó futballista), valamint Cynthia Uwak (legjobb női labdarúgó) is

.




Játsszon az FN BL-Tippjátékán. Az egyszerű tippelésen túl most ismerőseivel, barátaival saját csoportokat (ligákat) is létrehozhat, és értékes nyereményekkel is gazdagodhat.
Irány a Tippjáték!


Ajánlott videó

Olvasói sztorik