Élet-Stílus

Botrány Sevillában, jól van az edző

Hazai veresége ellenére továbbjutott a bajnoki címvédő Barcelona a Spanyol Király Kupában, miután a csütörtök esti visszavágón 2-1-re nyert Zaragozában. A Betis-Sevilla találkozó félbeszakadt, mert a vendégek szakvezetőjét, Juande Ramost fejbe dobták egy palackkal, akinek az ijedtségen kívül azonban nem esett komolyabb baja.

A bajnoki címvédő Barcelona 19 perc alatt ledolgozta a Camp Nou-ban összeszedett hátrányát a Spanyol Király Kupa negyeddöntőjének visszavágóján, Zaragozában, a 26. percben pedig már az összesítésben is jobban állt a riválisánál.

Előbb Xavi lőtt 13 méterről a jobb alsó sarokba, majd a hazai kapusról, Cesarról felpattanó labdát Iniesta jutatta a rendeltetési helyére – a hálóba. A második félidőben a Real Zaragoza hatalmas fölényben játszott – jóllehet, D’Alessandro kiállítása miatt a 67. perctől csak tíz emberrel rohamozhatott -, de csak a szépítésre futotta az erejéből (az előrehúzódó Pique talált a kapuba), így 2-2-vel, idegenben lőtt több góllal a Barcelona jutott a legjobb négy közé.

A Getafe (története során először) és a Deportivo La Coruna szintén érdekelt lesz a spanyol kupasorozat elődöntőjében. A Betis-Sevilla városi derbi az 57. percben félbeszakadt, mert a vendégcsapat szakvezetőjét fejbe dobták egy palackkal.

A Sevilla Kanouté góljával megszerezte a vezetést, Juande Ramos éppen a találatot ünnepelte, amikor a lelátóról egy üveggel eltalálták. A tréner összeesett, hordágyon vitték a mentőautóba, ahol megvizsgálták. A hírek szerint végig magánál volt, az ijedtségen kívül nem esett komolyabb baja, megfigyelésre azért kórházba szállították, onnan csütörtök délelőtt

Kiesett a Hertha

Dárdai Pál együttese, a Hertha BSC 2-0-s vereséget szenvedett a VfB Stuttgart ellen a labdarúgó Német Kupa negyeddöntőjében, így kiesett. A magyar játékos végig a páléyán volt.

Londoni búcsú

A Blackburn a dél-afrikai McCarthy 87. percben lőtt góljával legyőzte az Arsenalt, és bejutott az angol labdarúgó FA Kupa negyeddöntőjébe, ahol a Manchester City lesz az ellenfele.


Botrány Sevillában, jól van az edző 1

Botrány Sevillában, jól van az edző 2

távozhatott. A játékvezető az eset után azonnal lefújta a mérkőzést, és biztosra vehető, hogy nem játsszák újra a találkozót – a Sevilla jut tovább.

A stadion biztonsági kameráinak felvételei alapján azonosították a támadót, akit még nem vették őrizetbe, de már körözik. A botrány nem ért véget a stadionban: a Betis szimpatizánsai közül néhányan megpróbálták a trénert kórházba szállító mentőautót is feltartóztatni és kövekkel dobálták meg a járművet.

“Szégyenteljes, ami szerda este történt Sevillában. Kezdeményezni fogjuk az erőszakellenes bizottság összehívását, a szövetségnek pedig a legszigorúbban kell eljárnia ebben a csúnya ügyben. Nem szabad engednünk, hogy nálunk is odáig fajuljanak a dolgok, mint nem is olyan rég Olaszországban” – nyilatkozta felháborodottan Jaime Lissavetzky sportminiszter, aki csütörtökön magához rendelte a Real Betis, valamint az ősi rivális Sevilla vezetőit az incidens miatt.


Spanyol Kupa, negyeddöntő, visszavágó:
Real Zaragoza-Barcelona 1-2 (0-2)
Gól:
Pique (70.) ill. Xavi (19.), Iniesta (26.)
Kiállítva: D’Alessandrom (67., Zaragoza)
Továbbjutott: a Barcelona, idegenben lőtt több góllal.

Osasuna-Getafe 1-0 (1-0)
Gól:
Romeo (16.)
Továbbjutott: a Getafe, 3-1-gyel.

Real Valladolid-Deportivo La Coruna 1-1 (0-1)
Gól:
Mancsev (85.) ill. Filipe (33.)
Kiállítva: Víctor (87., Valladolid)
Továbbjutott: a Deportivo La Coruna, 5-2-vel.



Real Betis-FC Sevilla 0-1- félbeszakadt
Az első találkozón 0-0 volt az eredmény.

Német Kupa, negyeddöntő:
VfB Stuttgart-Hertha BSC 2-0
Gól:
Cacau (38.), Hitzlsperger (77.)
A győztes csapat továbbjutott.

FA Kupa, nyolcaddöntő:
Blackburn Rovers-Arsenal 1-0 (0-0)
Gól:
McCarthy (87.)
A győztes csapat továbbjutott.




Játsszon az FN BL-Tippjátékán. Az egyszerű tippelésen túl, most ismerőseivel, barátaival saját csoportokat (ligákat) is létrehozhet és értékes nyereményekkel is gazdagodhat.
Irány a Tippjáték!


Ajánlott videó

Olvasói sztorik