Élet-Stílus

Vízilabda: egyelőre jobban állunk a szerbeknél

Kikapott a görögöktől, és ezzel már második vereségét könyvelhette el a világbajnokságra készülő, és az utóbbi világversenyek döntőiben rendre ellenünk diadalmaskodó szerb vízilabda válogatott. A mienk felkészülése egyelőre terv szerint alakul.

A lányok is készülnek

A lányok a világbajnoki előkészületek jegyében Madridban szerepelnek nemzetközi tornán. Godova Gábor együttesére a spanyol fővárosban a házigazdák nemzeti csapata mellett az ausztrál és a görög válogatott jóvoltából nagyon is minőségi rivális vár rá.
„ A lehetséges vb-ellenfelek feltérképezésén kívül alapvetően most is a saját dolgainkkal kell foglalkoznunk, vagyis a védekezés megszilárdítását, egyszersmind támadójátékunk hatékonyabbá tételét gyakoroljuk Madridban is.” – mondta a novemberben hivatalba lépett szövetségi kapitány, aki címvédésre készül Melbourne-ben.

A világ- és Európa-bajnok szerb válogatott a hétvégén szenvedett vereséget az athéni nemzetközi viadalon, amelyen a házigazdák mellett még a spanyol és az orosz nemzeti együttes indult. Az egyformán vb-résztvevő négyek körmérkőzéses rendezvényén Sapicék az oroszokat 9-5-re, majd az egy héttel korábban, Barcelonában az orruk alá egy ízben borsot törő spanyolokat 10-5-re verték, a befejező napon azonban meglepetésre 10-9-re alulmaradtak a vendéglátókkal szemben.

Az oroszok nyeretlenül lettek utolsók (10-15 a görögökkel, 8-10 a spanyolokkal szemben), és mivel az ibériaiak megtették azt a szívességet, hogy 11-7-re legyűrték a házigazdákat, jobb gólkülönbsége révén a szerb válogatott nyerte a tornát.

Még hat embert ki kell szórni

A magyarok felkészülése egyelőre jobban alakul, hiszen Kemény Dénes csapata jó pár győztes meccset tudhat maga mögött. A kolozsvári felkészülési tornát makulátlan produkcióval nyerték Benedekék, a mérleget csak az olaszok elleni, kecskeméti döntetlen rontja.

Ráadásul visszatért a válogatottba a 35 éves Benedek Tibor, aki a felkészülési meccseken rendre a legjobbak között volt. „Tiborral tavaly márciusban állapodtunk meg, hogy miután az egészsége rendbe jött, a melbourne-i világbajnokságtól újra számíthatok rá. Én úgy gondolom, segíthet nekünk, adhat egy lökést a csapatnak, ezért került vissza.” – nyilatkozta még tavaly Kemény Dénes. Benedek, aki egészségügyi okokra hivatkozva 2005 tavaszán mondta le a válogatottbeli szereplését – bombaformában játszik mostanság, hétről hétre a bajnoki címvédő Domino-BHSE egyik legjobbja, és a honi vízilabda-bajnokság góllövőlistáját is vezeti.

A magyarok péntektől Debrecenben mérhetik össze ismét a tudásukat a felkészülés során már legyőzött román, német illetve görög válogatott ellen a debreceni tornán. Hazai szempontból azért is jelentős az esemény, mert a viadalon véglegesítheti, vagyis szűkítheti le a jelenlegi 19-ről az utazó 13 főre legénységét Kemény Dénes szövetségi kapitány, aki

arra a kérdésre, hogy pontosan mikor hirdet vb-csapatot, úgy válaszolt, hogy még nem tudja.

“Mindig nyerni akarunk”

A gárda feladatát annál egyértelműbben fogalmazta meg. „Mi mindig nyerni akarunk, az esetek nagy részében ez sikerül is, ez az elvárás most is.” – jelentette ki a szakvezető. A jó szereplésre az itthoni helyszín mellett az is kötelezi a válogatottat, hogy az olimpiai bajnoki cím védője, egyik esélyese az idei, ausztráliai vb-nek is. A múlt héten, a kolozsvári nemzetközi tornán már találkozott mindhárom riválisával, és egyformán könnyedén nyert is ellene (a görögök 10-3-ra, a németek 12-8-ra, a románok 12-3-ra maradtak alul a Kemény-csapattal szemben).

Vízilabda: egyelőre jobban állunk a szerbeknél 1

Biros rutinjára nagy szükség lesz (MTI)


Az már most egyértelmű, hogy a Benedekéknek sokkal nehezebb dolga lesz Debrecenben, mint volt Kolozsváron. A görögök egyre erősebbek, és a szerbek elleni győzelmük is mutatja, hogy nem szabad őket lebecsülni. „Nagyon jól védekeztünk, a szerbek erőpólójára hasonlóval válaszoltunk, intelligens vízilabdával rukkoltunk elő. Lépésről lépésre egyre jobbak vagyunk.” – értékelte a közelgő vb szempontjából is bizakodóan együttese teljesítményét Alessandro Campagna, a hellének olasz vezetőedzője.

A magyar válogatott bő, 19 fős kerete
Kapusok: Baksa László, Nagy Viktor, Szécsi Zoltán
Mezőnyjátékosok: Benedek Tibor, Biros Péter, Fodor Rajmund, Gór-Nagy Miklós, Hárai Balázs, Hosnyánszky Norbert, Kásás Tamás, Kis Gábor, Kiss Csaba, Kiss Gergely, Madaras Norbert, Molnár Tamás, Steinmetz Ádám, Szívós Márton, Varga Dániel, Varga Dénes

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik