Élet-Stílus

Totti duplájával mentett pontot a Roma

Az olasz bajnokság hétkőzi fordulójában a harmadik helyezett Palermo és a Milan csatája gólnélküli döntetlent hozott. A Roma ismét pontokat vesztett, de sokkal rosszabbul is járhatott volna, ha nincsen Francesco Totti.

Valóságos őrület tört ki Milánóban, amióta az egyesület leszerződtette a Real Madridban mellőzött Ronaldót. A brazil klasszis (négy meccs, két gól) bemutatkozása nem sikerült rosszul, és anyagi szempontból is remek döntésnek bizonyult a leigazolása. Az egyesület közlése szerint az elmúlt napokban 30 százalékkal megugrottak a mezeladások. Az első milánói meccsén viselt dresszt pedig 17 ezer euróért vásárolta meg egy fanatikus rajongó.

A Palermo ellen azonban nem sikerült betalálnia a brazil sztárnak, a rangadó gólnélküli döntetlennel zárult. A legnagyobb gólszerzési lehetőséget Ronaldo honfitársa Kaka szúrta el az első félidőben: a Gilardino buktatásáért megítélt büntetőt rontotta el a brazil középpályás. Ronaldót az utolsó 20 percre küldte pályára Carlo Ancelotti, és a támadó kis híján azonnal gólt szerzett, a fejese azonban a kapufáról kipattant.

A döntetlen igazán egyik csapatnak sem jó, de a Milannak kellenek jobban a pontok, hiszen a szezon elején pontlevonással sújtott csapat harcban van a Bajnokok Ligája szereplést jelentő helyekért. Ráadásul a két közvetlen rivális – Lazio és az Empoli – egyaránt 3-1-re verte hazai pályán a Cataniát illetve a Messinát.

A tabella második helyén tanyázó AS Roma a Chievo otthonába látogatott, s a meccs toronymagas esélyeseként meg kellett elégednie egy ponttal. Francesco Tottiék nyilván nem fognak kétségbe esni, mivel az első helyezett Inter előnye behozhatatlan, a harmadik helyen leselkedő Palermónak pedig nyolcpontos a lemaradása.

A Chievo kezdett jobban a szokatlan időpontban, háromkor kezdődő meccsen, és Bogdani révén már negyedóra után vezetett. Sőt a hazai szurkolók nagy örömére Semioli megduplázta az előnyt, amire azonban egy perc múlva először válaszolt Totti. A fővárosiak karmestere a második félidő elején másodszor is villant, és így legalább nem pont nélkül kellett a Romának hazautaznia.

Az Inter némi meglepetésre hazai pályán döntetlent játszott az Udinesével. Mindez persze nem változtat azon a tényen, hogy idén csak egy csoda folytán veszítheti el a bajnoki címet a milánói csapat.

Serie A, 26. forduló:
Ascoli-Parma 0-0
Piros lap:
Bonanni (57., Ascoli)

Chievo-AS Roma 2-2 (2-1)
Gól:
Bogdani (17.), Semioli (33.), illetve Totti (34., 48.)

Empoli-Messina 3-1 (2-0)
Gól:
Saudati (14., 62.), Marzoratti (35.), illetve Alvarez (89.)
Piros lap: Vezze (65., Messina)

SS Lazio-Catania 3-1 (0-1)
Gól:
Pandev (60.), Siviglia (88.), Rocchi (90.), illetve Sottil (17.)

Palermo-AC Milan 0-0

Reggina-Fiorentina 1-1 (0-0)
Gól:
Foggia (57.), illetve Mutu (87., 11-esből)

Sampdoria-Atalanta 2-1 (0-1)
Gól:
Bazzani (71.), Volpi (82., 11-esből), illetve Ventola (9.)

Internazionale-Udinese 1-1 (0-0)
Gól:
Crespo (66.) illetve Obodo (47.)

Siena-Livorno 0-0

Torino-Cagliari 1-0 (1-0)
Gól:
Bovo (23.)

Később:
Internazionale-Udinese 20:30 ó




Játsszon az FN BL-Tippjátékán. Az egyszerű tippelésen túl most ismerőseivel, barátaival saját csoportokat (ligákat) is létrehozhat, és értékes nyereményekkel is gazdagodhat.
Irány a Tippjáték!


Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik