Élet-Stílus

Geráék kiestek, a ManU hat perc alatt tarolt

Az angol labdarúgó FA Kupa nyolcaddöntőjének megismételt mérkőzésén a Manchester United pillanatok alatt hármat berámolt a Readingnek, a West Brom viszont büntetőkkel vereséget szenvedett. Németországban Husztiék kiestek a kupából.

Gera Zoltánt a tréner a kezdőbe jelölte a Middlesbrough elleni mérkőzésre, amelyet jobban kezdtek a másodosztályú hazaiak. Az első félidőben momentuma is alig volt az élvonalbeli együttesnek, csak Jones kapus bravúrjainak köszönhető, hogy nem került nagy hátrányba az esélyes. A 26. percben ugyanis Darren Carter lövésénél már a portás sem tudta megmenteni góltól a Middlesbrough-ot.

A második félidőben Mark Viduka révén egyenlített az élvonal 12. helyezettje. A tréner a 87. percben lehozta a pályáról Gerát, de a rendes játékidőben maradt a döntetlen. A hosszabbításban hamar emberhátrányba került a West Brom, miután Ellingtont egy durva belemenésért azonnal kiállították. A kiscsapat innentől bekkelt, és abban bízott, hogy a büntetőpárbajban szerencséje lesz. Nos, nem lett. A Gera helyére becserélt MacDonald a hatodik párban hibázott, így a Middlesbrough készülhet a ManU elleni negyeddöntőre.

Megizzadt a ManU

Sir Alex Fergusonék is ismételni voltak kénytelenek, mivel az első meccsen döntetlenre végeztek az idény meglepetéscsapatával. A Reading ellen tartalékos csapatot küldött a pályára a skót szakember, de így is pillanatok alatt eldőlt a meccs: hat perc alatt három gólt kapott az élvonalbeli újonc. Először Heinze lövését nézte el az első meccsen parádézó Federici kapus, nem sokkal később Saha labdájára vetődött későn, Solksjaer találatánál azonban tehetetlen volt.

A Readinget minden dicséret megilleti, hiszen a borzasztó kezdés ellenére 20 perc után összekapták magukat, becsületesen küzdöttek, és kis híján siker is koronázta erőfeszítéseiket. Még az első félidőben egy szöglet után megszerezték a szépítő gólt, majd a meglepően bizonytalan Edwin van der Sart tesztelték jó pár alkalommal. A 84. percben egygólosra csökkent a ManU előnye, a ráadás perceiben majdnem sikerült is egyenlíteni, de Gunnarsson pazarul eltalált bombája a felső lécről kipattant.

Husztiék búcsúztak

Németországban három mérkőzést rendeztek a kupában: Huszti Szabolcs csapata, a Hannover tizenegyesekkel szenvedett vereséget a Nürnberg vendégeként a negyeddöntőben. A magyar válogatott játékos a kezdőtizenegyben lépett pályára, de a 80. percben lecserélték. A nürnbergiek a büntetőpárbaj előtt kapust cseréltek és ez a húzásuk tökéletesen bevált: az elsőszámú hálóőr, Raphael Schäfer helyére beálló Daniel Klewer két lövést is kivédett.

FA Kupa, nyolcaddöntő, megismételt mérkőzések:
West Bromwich Albion (II. osztályú)-Middlesbrough 1-1 – büntetőkkel: 4-5
Reading-Manchester United 2-3

Német Kupa, negyeddöntő:
1. FC Nürnberg-Hannover 96 0-0, tizenegyesekkel: 4-2
VfL Wolfsburg-Alemannia Aachen 2-0
Kickers Offenbach (II. oszt.)-Eintracht Frankfurt 0-3

Francia Kupa, negyeddöntő:
Olympique Marseille-Vannes (III. oszt.) 5-0
Sedan Ardennes-Nantes 1-1, tizenegyesekkel: 5-6


Játsszon az FN BL-Tippjátékán. Az egyszerű tippelésen túl most ismerőseivel, barátaival saját csoportokat (ligákat) is létrehozhat, és értékes nyereményekkel is gazdagodhat.
Irány a Tippjáték!


Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik