Élet-Stílus

Alonso a Ferrarinál?

Jean Todt a Ferrari ügyvezetője egy német lapnak adott interjúban elárulta, hogy korábban majdnem leszerződtették Fernando Alonsót.

Michael Schumacher két világbajnoki cím után került a Ferrarihoz, Fernando Alonso is két cím után hagyta el a Renault-t, de ő nem az olasz alakulatnál folytatja, ők Räikkönent választották. De vajon miért?

Erről Jean Todt nyilatkozott az Auto Motor und Sportnak adott interjújában. “Úgy gondolom, Michael, Kimi és Alonso volt a három legjobb pilóta a mögöttünk álló szezonban. Ezért Alonso és Raikkönen közül kellett választanunk” – mondta Todt, majd így folytatta:

“Soha nem tárgyalt a Ferrari Alonsóval. Jobban kedvelem Kimit, és az ő természete jobban passzol a Ferrarihoz. Pár éve (2001-ben) azonban beszéltünk Alonso akkori menedzserével, közel voltunk, hogy leszerződtessük őt tesztpilótának, ám aztán ez mégsem volt lehetséges. Ez már a múlt.”

2007-ben a Ferrarinál Felipe Massa és Kimi Raikkönen versenyez majd, míg Fernando Alonso a McLarennél Lewis Hamilton csapattársaként indul.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik