Élet-Stílus

Sima győri győzelem a BL-ben

A Győri Audi ETO KC utolsó, tétnélküli csoportmérkőzésén gond nélkül győzte le 39-28-ra a vendég orosz Lada Toljattit a női kézilabda Bajnokok Ligájában. A másik magyar résztvevő is nyert, és a KEK-ben folytathatja.

Bravúros győzelmet aratott a Budapest Bank-FTC a dán Slagelse otthonában, és jobb gólkülönbségének köszönhetően a D jelű kvartettben a harmadik lett, és átkerült a KEK negyeddöntőjébe. Az osztrák Hypo Niederösterreich – mivel már biztos volt első helye – nem erőltette meg magát a macedón Kometal Szkopje otthonában, így a Ferencvárosnak nyernie kellett a Slagelse vendégeként.

Eleinte remekül tartották magukat a magyarok, a dán gárda – mivel számára nem volt tét – nem tudott megfelelően összpontosítani, és ezt remekül használta ki az FTC. Együtt haladt a két csapat, és a szünetet – a dudaszó pillanatában szerzett találattal – a magyarok várták minimális előnnyel.

Fradi-bravúr

A folytatásban is jól játszott az FTC, és a 41. percben 20-16-ra ellépett, mert a fiatalok nem ijedtek meg a világsztárokkal teletűzdelt riválistól. Kirsner is igazi vezéregyéniség volt a pályán, többször eredményesnek bizonyult, és sokszor tudott labdát lopni. A Slagelsén még az időkérés sem segített – igaz, felzárkózott két gólra -, a Fradi nem várt, érett, taktikus és fegyelmezett játékkal diadalmaskodott a dán együttes otthonában, és így az európai porondon maradhat.

Mivel a Szkopjével teljes meccsnull volt (31-28 Budapesten és Szkopjéban is a hazai csapat javára), így az összesített gólkülönbség döntött a két együttes között, és ez a magyaroknak kedvezett.

Jövő kedden sorsolnak

Az már a találkozó előtt biztos volt, hogy a Győr a második, a Toljatti pedig az első helyen jut tovább a negyeddöntőbe. A magyar bajnokot legfeljebb az fűthette, hogy visszavágjon a január 20-án elszenvedett 31-29-es vereségért. Az oroszok félvállról vették az összecsapást, ezt mi sem bizonyítja jobban, mint hogy a 16. percben már úgy vezetett 10-4-re a Győr, hogy közben három büntetőt is kihagyott. A folytatásban sem volt okuk izgulni a győri szurkolóknak, hiszen kedvenceik simán nyertek.

A negyeddöntő sorsolását kedden tartják Bécsben. Biztos, hogy a Győr csoportgyőztest kap ellenfélnek és otthon kezd majd március 17-én 16:15 órakor.

Női Bajnokok Ligája
B csoport, 6. forduló:
Győri Audi ETO KC-Lada Toljatti (orosz) 39-28

D csoport, 6. forduló:
Slagelse (dán) – Budapest Bank-FTC 27-28

EHF Kupa
Nyolcaddöntő, visszavágó:
Kiskunhalas-Dunaferr 27-28
Továbbjutott: a Dunaferr, kettős győzelemmel.

Debrecen-Aquaticum – Metz (francia) 20-17
Továbbjutott: a Debrecen, 43-42-es összesítéssel.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik