Élet-Stílus

Elbukott a német listavezető

Két mérkőzés maradt a német bajnokság 23. fordulójában vasárnapra: a listavezető nagy meglepetésre kikapott a Leverkusentől, a Bremen pedig az utolsó helyezett otthonában hagyott pontokat.

A Schalke hazai pályán szenvedett egygólos vereséget a Bayer Leverkusentől, közvetlen riválisa, a Bréma pedig a tabella tök utolsó helyén tanyázó Borussia Mönchengladbachot nem bírta legyűrni egy fordulatos mérkőzésen.

A Leverkusen hét közben egy gólnélküli döntetlennel bejutott az UEFA Kupa következő körébe a Blackburn ellenében. A bajnokság vasárnapi meccsén sem nyújtott igazán jó teljesítményt a gyógyszergyári csapat, de a helyzeteit ipari mennyiségben elpuskázó gelsenkircheniek ellen egy gyors kontra elég volt a három ponthoz. Egy éve a Schalke hazai pályán, szenzációs mérkőzésen 7-4-re verte a Bayert. A vasárnapi összecsapáson nem potyogtak a gólok, sokáig úgy nézett ki, hogy 0-0 lesz a vége, de az utolsó percekben egy gyors kontrából eredményes volt a Leverkusen.

A lefújás után elszabadultak az indulatok, a játékvezető Lincolnnak mutatta fel a piros lapot, mert a gelsenkircheniek brazil légiósa megütötte a leverkuseniek középpályását, Bernd Schneidert.

A másik találkozón a Werder Bremen a sereghajtó Borussia Mönchengladbach otthonában végzett döntetlenre. Könnyedén csökkenthette volna lemaradását akár három ponttal is a brémai csapat, de a házigazdák a 93. percben szerezték meg az egyenlítő találatot.

A mérkőzés kiélezett csatát hozott, a papírformát meghazudtolva tartotta a lépést a kiscsapat az UEFA Kupában is vitézkedő bajnokesélyessel. A döntetlen igazából egyik csapatnak sem kedvez: a Borussia menekül a kiesőhelyekről, a Bremennek pedig a bajnoki aranyért folyó versenyfutásban már nem szabad pontokat vesztenie.

Bundesliga, 23. forduló:
FC Schalke 04-Bayer Leverkusen 0-1 (0-0)
Gól:
Kiessling (85.)
Piros lap: Lincoln (94., Schalke 04)

Borussia Mönchengladbach-Werder Bremen 2-2 (1-1)
Gól:
Delura (17.), Rafael (93.) illetve Womé (11.), Vranjes (84.)

Szombaton játszották:
Hamburger SV-Eintracht Frankfurt 3-1
FC Energie Cottbus-Arminia Bielefeld 2-1
FSV Mainz 05-1. FC Nürnberg 2-1
Bayern München-VfL Wolfsburg 2-1
VfL Bochum-Alemannia Aachen 2-2
Hannover 96-Borussia Dortmund 4-2

Pénteken játszották:
VfB Stuttgart-Hertha BSC 0-0



Játsszon az FN BL-Tippjátékán. Az egyszerű tippelésen túl, most ismerőseivel, barátaival saját csoportokat (ligákat) is létrehozhet és értékes nyereményekkel is gazdagodhat.
Irány a Tippjáték!


Ajánlott videó

Olvasói sztorik