Élet-Stílus

Premier League: szökik a Manchester United

Cristiano Ronaldo 88. percben szerzett góljával a Manchester United 2-1-re nyert a Fulham vendégeként a Premier League 28. fordulójában, így már kilenc ponttal vezet a második helyen álló Chelsea előtt.

Az előre lesajnált Fulham a várakozások fölött teljesítve igencsak megszorongatta a listavezetőt, ráadásul egy védelmi hibát kihasználva a vezetést is megszerezte McBride révén – a gólt Nemaja Vidics és Edwin van der Sar hozta össze, a holland kapus összevissza szaladgált, miközben a labda a kapufa segítségével a jobb alsó sarokba gurult. Ugyanakkor még a szünetig sem tartott a hazaiak öröme, Rooney beadása utánaz örökifjú Giggs egyenlített egy szerencsés, de ezzel együtt szépségdíjas góllal.

A második félidő elején a Fulham könnyen eldönthette volna a meccset, de Davies lövését bravúrral védte Van der Sar, míg Radzinski közeli fejesénél a kapufa segítette ki a Ferguson-csapatot. A Manchester United sok hibával játszott, és sokáig semmit sem tudott kezdeni a harcosan futballozó és a kapura veszélyesebb londoniak ellen. A hajrára aztán elfáradt a Fulham, a listavezető átvette az irányítást, és a portugál Cristiano Ronaldo zsenialitásának köszönhetően meg is szerezte a három pontot.

Az idei 16. gólját szerző portugál egy szóló végén lőtt laposan a bal alsó sarokba. Pillanatokkal később az összes MU-játékos a nyakában lógott, Ferguson is úgy örült, ünnepelt, mint egy kisgyerek. Nem véletlenül, hiszen “vörös ördögök” kilencpontos távolságra kerültek a Ligakupa-döntőre készülő Chelsea-től.

“Ez volt a legnehezebb meccsünk a szezonban, de egy késői góllal nagyon fontos győzelmet arattunk. Ronaldo végig keményen küzdött, megérdemelten lett a mérkőzés embere” – fogalmazott a lefújás után Ferguson. “Kis szerencsénk is volt, de ilyen a futball. A gólomat a klubomnak, a csapattársainak, különösképpen Gabriel Heinzének ajánlom. A barátom azt mondta a mérkőzés előtt, hogy gólt

szerzek, így amikor betaláltam, az első utam hozzá vezetett” – mondta mosolyogva Cristiano Ronaldo.


Premier League, 28. forduló:
Fulham-Manchester United 1-2 (1-1)
Gól: McBride (17.), ill. Giggs (29.), Ronaldo (88.)

Charlton Athletic-West Ham United 4-0 (3-0)
Gól:
Ambrose (24.), Thomas (35., 80.), Bent (41.)

Liverpool-Sheffield United 4-0 (2-0)
Gól:
Fowler (20., 25., mindkettőt 11-esből), Hyypia (70.), Gerrard (73.)

Middlesbrough-Reading 2-1 (1-0)
Gól:
Viduka (7.), Yakubu (69.), illetve Oster (87.)

Watford-Everton 0-3 (0-2)
Gól:
Fernandes (23.), Johnson (25.), Osman (91.)
(Priskin Tamás a második félidőre állt be a hazai csapatban.)

Vasárnapi program:
Wigan Athletic-Newcastle United, 14:00
Blackburn Rovers-Portsmouth, 16:00
Tottenham Hotspur-Bolton Wanderers, 16:00





Játsszon az FN BL-Tippjátékán. Az egyszerű tippelésen túl, most ismerőseivel, barátaival saját csoportokat (ligákat) is létrehozhet és értékes nyereményekkel is gazdagodhat.
Irány a Tippjáték!


Ajánlott videó

Olvasói sztorik