Élet-Stílus

Londoni derbi a Ligakupáért

Vasárnap újra összecsap az Arsenal és a Chelsea: a két londoni gigász ezúttal az angol Ligakupa cardiffi döntőjében méri össze az erejét.

A két csapat a BL-ben tartotta az angol Ligakupa-finálé főpróbáját. A Chelsea Portóban ért el 1-1-es döntetlent, míg az Arsenal 1-0-s vereséget szenvedett a PSV otthonában. Ebből persze sok következtetést nem vonhatunk le a vasárnapi döntővel kapcsolatban, azt is csak érdekességképpen jegyezzük meg, hogy ősszel a bajnokságban 1-1-re végeztek a felek, a gólokat Mathieu Flamini és Michael Essien szerezték.

Az utóbbi amúgy várhatóan középhátvédként szerepel majd a Ligakupa-sorozat döntőjében, a csapatkapitány John Terry ugyanis Portóban újra kidőlt a sorból, Jose Mourinho bosszankodott is egy sort emiatt, az persze örömmel töltötte el, hogy vasárnap számolhat a sérüléséből felépülő Ashley Cole-lal és Arjen Robbennel. Ami a másik oldalt illeti: Emmanuel Eboue kihagyja a meccset, a szintén sérüléssel bajlódó Justin Hoyte és Gael Clichy szerepeltetéséről pedig csak később születik döntés.

Idevág, hogy Arsene Wenger menedzser úgy tervezi, azokra építi a vasárnapi csapatát, akik kivívták a döntőbe jutást, ezért az eltiltott Jens Lehmann és a maródi Robin van Persie mellett Thierry Henryt, Freddie Ljungberget és William Gallast is mellőzi majd. Az utóbbi, a Chelsea-ben is megfordult védő szombaton úgy nyilatkozott, ismeri az edzője terveit, de nagyon szeretne játszani, és ezért megpróbálja meggyőzni Wengert, hogy mégiscsak vesse be.

A Chelsea és az Arsenal eddig négyszer mérte össze az erejét a Ligakupában, mindkét csapat két-két győzelmet számol. A “kékek” háromszor hódították el a trófeát (1965, 1998, 2005), és e tekintetben jobban állnak az “ágyúsoknál”, akik csak két végső sikert számolnak: 1987-ben és 1993-ban győztek.

Ligakupa-döntő:
Chelsea-Arsenal,
Cardiff, Millennium Stadium, vasárnap, 16:00
A két csapat kerete:
Chelsea: P. Cech, Hilario, Cudicini, Ferreira, Ash. Cole, Geremi, Diarra, Ricardo Carvalho, Bridge, Morais, Mikel, Lampard, Makelele, Ballack, Essien, Sevcsenko, Drogba, Robben, Kalou, S. Wright-Phillips.
Arsenal: Almunia, Poom, Hoyte, Senderos, Toure, Djourou, Clichy, Traore, Walcott, Diaby, Flamini, Fabregas, Denilson, Aliadiere, Adebayor, Baptista, Hleb, Rosicky, Randall, Connolly.

Út a döntőig:
CHELSEA
3. forduló: Blackburn 2-0 (idegenben)
4. forduló: Aston Villa 4-0 (otthon)
Negyeddöntő: Newcastle 1-0 (i)
Elődöntő: Wycombe 1-1 (i), 4-0 (o)

ARSENAL
3. forduló: West Bromwich 2-0 (i)
4. forduló: Everton 1-0 (i)
Negyeddöntő: Liverpool 6-3 (i)
Elődöntő: Tottenham 2-2 (i), 3-1 (o)


Játsszon az FN BL-Tippjátékán. Az egyszerű tippelésen túl, most ismerőseivel, barátaival saját csoportokat (ligákat) is létrehozhet és értékes nyereményekkel is gazdagodhat.
Irány a Tippjáték!


Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik