Élet-Stílus

Háromgólos Veszprém-győzelem a BL-ben

Háromgólos előnyt szerzett az MKB Veszprém a vendég német THW Kiel ellen a kézilabda BL negyeddöntőjének első mérkőzésén.

A gyors német gárda pillanatok alatt elhúzott 3-1-re. A hazaiak eleinte Putics büntetőivel tartották a lépést, de a vezetést nem sikerült megszerezniük. Hihetetlen sebességgel játszott mindkét együttes, szinte nem volt elrontott támadás a Kielnél. A remekül küzdő magyar bajnok a 12. percben jutott először előnyhöz, majd Peric hétméterest és két ziccert hárított gyors egymásutánban. Támadásban azonban sokat hibáztak a társak, és a Kiel fordított, igaz, elhúzni nem tudott. Eleinte a sérülésből felépült Perez nem érezte a ritmust, két gólja mellett több labdát “elszórt”.

A vendégek a félidő előtti szakaszban is bírták az őrületes tempót. Karabatic kiállítása alatt ugyan elfogyott a sovány előnyük, de azonos létszámnál megint a Kiel akarata érvényesült. A második félidő elején felváltva estek gólok, csak amíg a németek könnyedén találtak be – még emberhátrányban is -, addig a hazaiak nehezebben boldogultak. A 39. percben újra a Veszprémnél volt az előny (25-24), de ez nem tartott sokáig, mert Perezt, Vujint és Lusnyikovot kiküldték, Putics meg hetest rontott.

A magyar csapat rohant az eredmény után, több-kevesebb sikerrel. Az 53. percben Gulyás találatával megint a hazaiak vezettek (33-32), de a gólszerző kétperces kiállítást kapott. Aztán Eklemovics emberhátrányban növelte az előnyt. Paprikás hangulatban folyt a végjáték, a veszprémiek szinte extázisba kerültek, a rivális pedig sorra hagyta ki a helyzeteit. A kiváló hajrának köszönhetően a magyar bajnok megérdemelten nyert a sztáralakulat ellen, ám így is pokolian nehéz visszavágóra számíthat csütörtökön, várhatóan 10 ezer néző előtt.

Férfi BL, negyeddöntő, 1. mérkőzés:
MKB Veszprém-THW Kiel (német) 39-36 (19-20)

További eredmények:
Flensburg-Handewitt (német)-Barcelona (spanyol) 31-21
(A vendégeknél Nagy László volt a legeredményesebb, öt góllal.)
Ciudad Real (spanyol)-Portland San Antonio (spanyol) 26-21
Valladolid (spanyol)-Gummersbach 36-36 (19-16)

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik