Élet-Stílus

MLSZ: távozik az adidas

A adidas nem hosszabbítja meg a szerződését a Magyar Labdarúgó-szövetséggel (MLSZ), a válogatottakról lekerül a "háromcsíkos" mez.


Az adidas Budapest Kft. a cég nemzetközi központjával történt egyeztetést követően úgy határozott, hogy nem kíván élni szerződés adta jogával, és nem tesz ajánlatot a közte, valamint a Magyar Labdarúgó-szövetség között december 31-én lejárt szerződés meghosszabbítására – erről a sportszergyártó tájékoztatta az MTI-t.

A döntés következtében a sportszergyártó és az MLSZ – egy rövid megszakítástól eltekintve – közel négy évtizedes együttműködése ért a végéhez. A távirati irodához eljuttatott pénteki közlemény ugyanakkor kiemeli: a megszűnő megállapodás ellenére az adidas továbbra is jelentős figyelmet szentel a magyar futballnak azáltal, hogy a már fennálló együttműködéseken túl további klubokkal és kiemelkedő tehetségű hazai játékosokkal kíván csapat szintű, valamint egyéni szerződéseket kötni.

Kisteleki István, az MLSZ elnöke közleményében leszögezte: a magyar labdarúgás köszönettel tartozik az adidasnak a mindkét fél számára hasznos kapcsolatért, ugyanakkor meglepetésének is hangot adott, mert amikor a szerződés meghosszabbítása szóba került, az adidas hátrált meg a rivális lényegesen jobb ajánlatával szemben. “Az a világmárka, amely a következő években – az eddiginél összehasonlíthatatlanul kedvezőbb kondíciókkal – felszereléssel látja majd el a magyar válogatottakat, egész üzletpolitikájával a magyar labdarúgást segíti majd” – közölte az mlsz.hu-n a szövetség vezetője.

A “világmárka” és az MLSZ jelenleg még tartó utolsó egyeztetések után – de mindenképpen a március 24-én sorra kerülő, Montenegró elleni válogatott találkozó előtt – ismertetik terveiket és az együttműködés részleteit.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik