Élet-Stílus

Őrült rohanásra számítanak a veszprémiek

A férfi kézilabda Bajnokok Ligájának negyeddöntőjében a magyar bajnok a német THW Kiellel találkozik. A világbajnokság hőseként ünnepelt kapus, Henning Fritz személye kapcsán forrongott a légkör az egyesületnél, de a Veszprémnek ettől függetlenül rettentően nehéz dolga lesz.

A legjobb nyolc közé az erőviszonyokat érzékletesen mutatva, három német és négy spanyol csapat került. Egyedüliként az MKB Veszprém lóg ki a sorból, de remélhetőleg elődöntőben is ott lesz a hazai színek képviselője. A feladat nem tűnik megoldhatatlannak, annak ellenére, hogy a Kielben klasszisok egész sora játszik, és az első meccset szombaton Veszprémben rendezik.

„Fel kell készülnünk, hogy teljesen más lesz a ritmus, mint azt a legutóbbi meccseken megszoktuk. Őrült rohanás jellemzi a THW játékát, valószínűleg nagyon sok, akár 80 feletti támadás-védekezés is lehet a találkozón.” – nyilatkozta az egyesület honlapján Pásztor István, a veszprémiek csapatkapitánya.

A magyar bajnok horvát edzője, Zdravko Zovko ötven százalék esélyt ad a csapatának: „A Pick Szegedet egyetlen gólnyi különbséggel legyőző spanyol Valladolidot, vagy pedig az exveszprémi Fazekas Nándorral felálló német Gummersbachot szerettük volna ellenfélnek. A Kiel Európa és így a világ egyik legjobb csapata. Nagyon kemény párharc lesz majd február végén, március elején. Kérdés, hogy a németországi világbajnokságról hazatérő játékosok milyen formában lesznek. Ha a mi sérültjeink addigra ismét csúcsformában lesznek, akkor van ötven százalék esélyünk a továbbjutásra.”

A németek mindenesetre nem a legjobb előjelekkel készülhetnek a szombati összecsapásra, hiszen a világbajnokság hőse, Henning Fritz lesérült, akárcsak a dán átlövő, Lars Krogh Jeppesen és az osztrák Viktor Szilágyi. A német kapus hiánya azonban igazából nem oszt vagy szoroz, hiszen nem kis meglepetésre a Kiel edzője, csak második számú csereként számít a portásra. Emiatt kisebb botrány is kirobbant a német bajnokság második helyezettjénél. A legutóbbi játéknapon a Wetzlar otthonában diadalmaskodó Kiel trénere egy interjúban nemrég kifejtette, hogy egy „nagyon-nagyon gyenge kapust” tett ki a csapatból.

A nyilatkozatnak hatalmas volt a visszhangja Németországban, hiszen Fritz valóban parádésan védett a hazai rendezésű világbajnokságon, és a szurkolók nem értették, hogy miért kell a cserepadon ücsörögnie. Persze azt is le kell szögezni, hogy a világ legjobbjának tartott francia Omeyerrel és a nem kevésbé jó svéd Andersonnal kell megküzdenie a csapatba kerülésért Fritznek.

A vita hullámai mindenesetre elülni látszanak, a napokban a tréner Noka Serdarusic és az egyesület elnöke leült tárgyalni a kapussal, és állítólag pont került az ügy végére. A magyaroknál szerencsére semmilyen hasonló incidens nem zavarta a felkészülést, a Veszprém a hazai pontvadászatban legutóbb a Győrt intézte el 44-25-re.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik