Élet-Stílus

Mourinho: ez idáig a legjobb szezonom

A Chelsea trénere a szerdai BL-összecsapást követően megerősítette, hogy a kapitány John Terry bokasérülése miatt több hétig hiányozni fog. Arjen Robben ezzel szemben rövidesen ismét csatlakozhat a kerethez.

John Terry heteken keresztül nem állt Jose Mourinho rendelkezésére egy makacs hátsérülés miatt. A védő a Porto elleni Bajnokok Ligája találkozón került be a hosszú szünet után ismét a kezdőbe, de mindössze hét perc múlva ismét ápolni kellett. Egyelőre nem tudni biztosan, hogy mikor lesz bevethető a válogatott játékos, de az borítékolható, hogy a hétvégi, Arsenal elleni ligakupa döntőben nem számíthat rá a tréner.

„Khalid Boulahrouz után Terry is kiesett, úgyhogy most ismét egyetlen egy középső védő (Ricardo Carvalho, a szerk.) áll rendelkezésemre. A hétvégi döntőben feltehetően újfent Michael Essiennek kell beugrania.” – mondta a tréner. A holland hátvéd a múlt hétvégén ficamította ki a vállát a Norwich elleni FA Kupa találkozón.

A Terry helyére beküldött Arjen Robben a szünetben a kabinban, pontosabban a kispadon maradt, de Mourinho elmondása szerint vele nincsen nagyobb baj. „Arjen azért sérült meg, mert nem volt elég ideje bemelegíteni. A szünetben azt mondta, hogy tudná

folytatni, de nem akartam kockáztatni, mert már így is rengeteg a sérültünk.”

Az utóbbi hetekben több oldalról is kritizált tréner elégedetten értékelt a portói döntetlent követően. „A második helyen állunk a bajnokságban, és a FA Kupában, a ligakupában és a Bajnokok Ligájában is versenyben vagyunk. A körülményeket figyelembe véve ez idáig a legjobb szezonom a Chelsea-nél.”

Mourinho külön említést tett Andrij Sevcsenkóról, aki a londoniak második találatát szerezte Portugáliában. „Elégedett vagyok a teljesítményével, és nemcsak a gólja miatt. Rengeteget dolgozott, és kezd egyre jobban beilleszkedni a csapatba.


Játsszon az FN BL-Tippjátékán. Az egyszerű tippelésen túl most ismerőseivel, barátaival saját csoportokat (ligákat) is létrehozhat, és értékes nyereményekkel is gazdagodhat.
Irány a Tippjáték!


Ajánlott videó

Olvasói sztorik