Élet-Stílus

Székely: nincs még veszve semmi

Kedd este nem sikerült a bravúr a soproni lányoknak, és az idei Euroliga kiírás egyik legerősebb csapatának otthonában vereséget szenvedett Székely Norbert együttese. A tréner lapunknak elmondta, hogy ez még nem a világvége, elsőként hazai közönség előtt pénteken meg kell verni a Szamarát.

Az MKB-Euroleasing Sopron 75-62-es vereséget szenvedett az orosz Szamara otthonában a női kosárlabda Euroliga negyeddöntőjének első mérkőzésén. A következő összecsapást pénteken játsszák Sopronban. A párharc az egyik fél második sikeréig tart, és ha pénteken sikerül a bravúr, akkor a mindent eldöntő harmadik mérkőzést ismét Oroszországban rendezik.

Verhető a Szamara

Tisztában volt azzal a Sopron mestere, hogy nagyon nehéz dolga lesz csapatának az elmúlt évek egyik legkiegyensúlyozottabb együttese ellen, amely az előző körben simán, két meccsen verte a francia bajnokság éllovasát, a Valenciennes-t. „A Szamara ellentétben a Jekatyerinburggal (a Sopron előző ellenfele, szerk.) rendkívülien összeszokott csapat, gyakorlatilag ebben a felállásban játszanak együtt három éve. De a keddi mérkőzésen bebizonyosodott, hogy őket is meg lehet verni. Az első három harmadban tartottuk a lépést ellenfelünkkel.” – nyilatkozta az FN-nek Székely Norbert.

A szakember szerint minden esélye meg van a csapatának, hogy hazai pályán a lelkes soproni közönség biztatásával a háta mögött bravúros eredményt érjen el. „Csak a szurkolókkal együtt nyerhetjük meg a pénteki összecsapást. Plusz motivációt jelent ez a lányoknak, segíthet a dobásbiztonságban.”

A centerekre kell figyelni

Taktikailag sok tanulsággal szolgált a Szamara otthonában lejátszott keddi mérkőzés. „Lassítanunk kell a játékot, és mivel náluk játszik az Euroliga talán két legjobb centere, ezért meg kell próbálni őket kiszorítani a palánk alól, és akkor a lepattanókra is inkább oda tudunk érni. Ha ez sikerül, akkor kívülről lesznek kénytelenek kísérletezni, és ahogyan ez a kinti meccsen is kiderült, ebben a műfajban nem tartoznak a legjobbak közé.” – mondta a tréner, majd hozzátette: „Fontos továbbá, hogy türelmesen, átgondoltan támadjunk. Az eladott labdákból ugyanis villámgyorsan lefordulnak, és ha felgyorsul a játék, akkor nagyon nehéz lesz őket megállítani. A védekezésben is extrát kell nyújtania a csapatomnak, és akkor megfoghatjuk őket.”

„A kinti meccs legeredményesebb játékosára, a belga Ann Wauters-re nem fogunk külön odafigyelni. Itthon is egy az egyben védekezünk ellenük. Ha valamelyik sztárjukra többen is kiváltanak, akkor egy másik klasszis ugrik be helyette, és szerezhet könnyű pontokat.” – magyarázta a szakember, aki szerint akkor sem jön el a világvége, ha kiesik az együttese, amely már eddig is remekül helyt állt az Euroliga idei küzdelmeiben.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik