Élet-Stílus

Győr lesz a tavaszi fesztivál vendége

Győr lesz a Budapesti Tavaszi Fesztivál idei díszvendége: a város március 23-án és 24-én kulturális értékeiből ad ízelítőt a budapesti közönségnek.

A Győri Ütőegyüttes és a Győri Balett közös, március 23-i előadásán Burkali Teodor kompozíciójának ősbemutatóját tartják a MU Színházban. A Salzburgban élő magyar muzsikus a győri ütősök számára komponálta a zeneművet –mondta el Csurák Erzsébet, a győri fesztiváliroda igazgatója az MTI-nek.

Másnap a Vörösmarty tér ad helyet a győri fotósok szabadtéri kiállításának és a barokk parádénak. A jelmezes felvonulás a XVII. és a XVIII. század főúri pompáját idézi fel, feleleveníti a barokk hagyományokat, amelyekre büszke Győr városa.

A Vaskakas Bábszínház ugyancsak fellép a Vörösmarty téren: a társulat cigány népmesét kelt életre. A győri program Vukán György és a Bolero Fúvósegyüttes lemezbemutató koncertjével zárul a Magyar Rádió Márványtermében. A budapesti vendégszereplés 3,5 millió forintba kerül, a költségek egy részét a fővárosi szervezők vállalták – mondta az igazgató.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik