Élet-Stílus

FA Kupa: idegenbeli győzelmek

A Manchester City a másodosztályú Preston North End, a Tottenham Hotspur pedig a szintén élvonalbeli Fulham otthonában aratott magabiztos győzelmet az FA Kupa nyolcaddöntőjében.

Robbie Keane, valamint a csereként beállt Dimitar Berbatov egyaránt két-két góllal vette ki a részét a Fulham leiskolázásából, ráadásul az előbbi, aki már egy tucat találatnál jár a szezonban, még egy góltérő átadást is jegyez. A hazai pályán fellépő Fulhamnek semmi sem sikerült a mérkőzésen, amelyet végül tíz emberrel fejezett be, a Keane-t könyökkel megütő Vincenzo Montellát ugyanis kiállította a játékvezető.

A Tottenhamhoz hasonlóan a Manchester City is idegenben, jelesül a másodosztályú Preston North End otthonában harcolta ki a továbbjutást. A 84. percig döntetlenre álltak a felek, ekkor azonban Matthew Hill öngólt vétett, majd a végén Stephen Ireland is bevette a hazaiak kapuját. “Nem volt könnyű meccs, de türelmesen játszottunk, és végül megérdemelten nyertünk” – értékelt Stuart Pearce, a City edzője.

Eddig öt együttes (a Tottenham, a Manchester City, a Watford, a Chelsea, a Plymouth) váltotta meg

az FA Kupa negyeddöntőjében, az Arsenal-Blackburn Rovers, a Manchester United-Reading , valamint a Middlesbrough-West Bromwich Albion mérkőzéseket fordított pályaválasztás mellett megismétlik.

FA Kupa, nyolcaddöntő:
Preston North End (II.)-Manchester City 1-3 (1-1)
Gól:
Nugent (9.), ill. Ball (35.), Hill (84., öngól), Ireland (90.)

Fulham-Tottenham Hotspur 0-4 (0-1)
Gól:
R. Keane (7., 68.), Berbatov (81., 90.)
Kiállítva: Montella (90., Fulham)

Szombaton játszották:
Manchester United-Reading 1-1
Arsenal-Blackburn Rovers 0-0
Chelsea-Norwich (II. osztályú) 5-0
Watford-Ipswich (II.) 1-0
Plymouth (II.)-Derby County (II.) 2-0
Middlesbrough-West Bromwich Albion (II.) 2-2

Játsszon az FN BL-Tippjátékán. Az egyszerű tippelésen túl, most ismerőseivel, barátaival saját csoportokat (ligákat) is létrehozhet és értékes nyereményekkel is gazdagodhat.
Irány a Tippjáték!



Ajánlott videó

Olvasói sztorik