Élet-Stílus

Megszerezte első milánói góljait Ronaldo

A Siena otthonába látogatott az AC Milan az olasz bajnokság 24. fordulójában, és négy gólt lőve, szoros meccsen elhozta a három pontot. Az Inter nem sziporkázott, de a három ponthoz ez is elég volt, ráadásul a legádázabb üldöző meglepetésre kikapott az Empoli otthonában.

A szombati győzelemmel, és Tottiék vereségével az Internazionale előnye a tabellán 14 pontra duzzadt. Nehéz elképzelni, hogy innen elbukja az első helyet a milánói gárda. Roberto Mancini legénysége a Cagliarit győzte le Nicolas Burdisso 11. percben szerzett találatával. Mérkőzést teljes egészében uralta a listavezető, a vendégcsapatnak nem sok említésre méltó megmozdulása volt, csak a hazai csatárokon múlott, hogy nem nagyobb különbséggel nyerték a találkozót.

A másik milánói csapatban először volt kezdő a nemrég igazolt Ronaldo, aki a meccs előtt gólt ígért a rajongóknak. A Fenomén nem is okozott csalódást, és már a 15. percben eredményes volt fejjel. A Sienát nem sokkolta a gyors találat, percekkel később már 1-1-et mutatott a kijelző: Vergassola vette be Dida kapuját.

Félóra elteltével Kaká passzolt Ronaldóhoz, ő továbbtette másik honfitársának, Oliveriának, aki újból vezetést szerzett a Milannak. Ismét nem tartott sokáig az előny, Massano Maccarone a szurkolók nagy örömére egyenlített. Ronaldo a továbbiakban is ígéretesen játszott, volt jó pár helyzete, kapufát is lőtt.

A 77. percben megfogyatkozott a Milan, miután

Brocchit egy kőkemény belemenés után azonnal zuhanyozni küldte a bíró. Emberhátrányban is győzelemre játszott Carlo Ancelotti csapata, és Ronaldo révén újra náluk volt az előny. A brazil klasszisnak Kaká beadása után csak be kellett passzolnia közelről a labdát. Már talán a hazai szurkolók is elkönyvelték a milánói győzelmét, amikor Maccarone másodszor egalizált. A gólzáporos meccsnek azonban még ekkor sem volt vége, hiszen a ráadás negyedik percében Ambrosini fejesével megnyerte a találkozót a Milan.

Serie A, 24. forduló
Empoli-AS Roma 1-0 (1-0)
Gól:
Pozzi (4.)
Piros lap: Tosto (89., Empoli)

Internazionale-Cagliari 1-0 (1-0)
Gól:
Burdisso (11.)

Siena-AC Milan 3-4 (2-2)
Gól:
Vergassola (19.), Maccarone (30., 90.), illetve Ronaldo (15., 81.), Oliveira (28.), Ambrosini (94.)
Piros lap: Brocchi (77., AC Milan)


Játsszon az FN BL-Tippjátékán. Az egyszerű tippelésen túl, most ismerőseivel, barátaival saját csoportokat (ligákat) is létrehozhet és értékes nyereményekkel is gazdagodhat.
Irány a Tippjáték!


Ajánlott videó

Olvasói sztorik