Élet-Stílus

FA Kupa: az Arsenal és ManU ismétel

Háromból két magyar érdekeltségű csapat is bejutott az angol labdarúgó FA Kupában a legjobb nyolc közé, míg egy az újrajátszást harcolta ki. Az esélyesek közül csak a Chelsea nyújtott magabiztos produkciót.

A papírforma alapján a favoritok közül az Arsenalnak volt a legnehezebb dolga, hiszen a szintén az élvonalban szereplő Blackburnt fogadta a nyolc közé jutásért. Akárcsak az előző fordulóban a Bolton ellen, ezúttal is ismételnie kell az Ágyúsoknak, miután gólnélküli döntetlenre végzett a Premier League tizedik helyezettjével.

A Blackburn teljesen feladta a támadásvezetést, és szinte végig csak arra koncentrált, hogy hátul ne hibázzon. Arsene Wenger csapatának az első félidőben még csak helyzete sem nagyon volt, a második 45 percben viszont több lehetőségük is lett volna a mérkőzés megnyerésére, de a veterán portás Brad Friedel az összes kísérletet hárította.

A ManU-nak is ismételnie kell, miután szintén hazai pályán játszott döntetlent a Readinggel. A Premier League idei meglepetéscsapata, a Blackburnnel ellentétben bátran játszott előre, de a tartalékos Manchester ellen így sem lett volna sok esélye, ha a vezető gól után nem kényelmesedik el a bajnokság listavezetője. Az első félidő ráadásában Michael Carrick egy ritka nagy bombagóllal előnyhöz juttatta Ronaldóékat, ám Brynjar Björn Gunnarsson a 67. percben egy szöglet után egalizált. A hátralévő időben

tartotta az eredményt a hősiesen küzdő kiscsapat, és a következő meccsen hazai pályán fogadja a Manchestert.

A Chelsea sima győzelemmel lépett a következő körbe, miután 4-0-ra legyőzte a másodosztályban szereplő Norwich Cityt. A többnyire csak cserepados Shaun Wright-Phillips szerezte meg a vezetést, majd a második félidőben Drogba lőtt lesipuskás gólt. A Citynek is voltak lehetőségei – kétszer csak a kapufa mentette meg Cech-et –, de a meccs végére elfogyott az erejük, és a kispadról érkező Sevcsenko előbb Essient hozta kihagyhatatlan helyzetbe, majd maga is fejelt egy gólt.

A másodosztályú Plymouth Tímár Krisztiánnal a kezdőcsapatban 2-0-ra nyert a Derby County ellen. Halmosi Péter a 77. percben csereként jutott szóhoz, míg Buzsáky Ákos ezúttal nem kapott lehetőséget. Priskin Tamás együttese, a Watford 1-0-ra győzte le az Ipswichet. A magyar válogatott támadót a 89. percben cserélte be Aidy Boothroyd vezetőedző. Gera Zoltán is a kispadról érkezett a West Bromwich Albionban: a birminghamiek 2-2-es döntetlent játszottak a Middlesbrough otthonában, így újrajátszásra kerül sor.

FA Kupa, nyolcaddöntő
Arsenal-Blackburn Rovers 0-0
Chelsea-Norwich (II. osztályú) 4-0
Watford-Ipswich (II.) 1-0
Plymouth (II.)-Derby County (II.) 2-0
Middlesbrough-West Bromwich Albion (II.) 2-2


Játsszon az FN BL-Tippjátékán. Az egyszerű tippelésen túl, most ismerőseivel, barátaival saját csoportokat (ligákat) is létrehozhet és értékes nyereményekkel is gazdagodhat.
Irány a Tippjáték!


Ajánlott videó

Olvasói sztorik