Élet-Stílus

Agyvérzést kapott Axel Schulz

A hír előbb a bulvárlapokban jelent meg, majd ezt követően hivatalosan is elismerték: a német nehézsúlyú kedvenc, Axel Schulz agyvérzést kapott a Brian Minto elleni novemberi vesztes mérkőzését követően.

Sokan féltették a korábbi nehézsúlyú világbajnoki kihívót, Axel Schulz-ot a tavaly novemberi visszatéréstől, hiszen 7 év kihagyás után, a 38. születésnapját követően bokszolt újra, méghozzá a remek Brian Minto ellen. Utólag persze könnyű okosnak lenni, de az tény, hogy a német bokszélet egyöntetűen azon a véleményen volt, hogy Schulz nagy butaságot követ el a visszatéréssel. És bizony nekik lett igazuk, hiszen nem elég, hogy Schulz-ot csúnyán megverte Brian Minto, de a mérkőzés után három nappal agyvérzést is kapott.

Szerencsére a szimpatikus sportember élete nincs veszélyben, de még most sem tudja a jobb kezét ökölbe szorítani.

Az agyi elváltozást több hónappal a küzdelem előtt kimutatta az EEG, de egy orvos sem figyelmeztette a bokszolót, hogy baja lehet, és a licencét is minden gond nélkül megkaphatta. „Később több orvostól kértem tanácsot és mindenki zöld utat adott a bokszra. Ha az első diagnózist megerősítették volna, azonnal megállok. Jó formában éreztem magam” – fogalmazott Schulz.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik