Élet-Stílus

Zéró tolerancia a huligánokkal szemben

Heiko Rosenthal lipcsei polgármester bejelentette, hogy a zéró tolerancia elvét alkalmazzák a futballhuligánokkal szemben.

A városi és rendőri vezetők, illetve a Lokomotiv Leipzig képviselőinek tanácskozásán egy biztonsági megállapodást írtak alá, melyet a régió minden találkozóján a legszigorúbban alkalmazni fognak.

A Lokomotiv Lepzig vállalta, hogy valamennyi általa ismert huligánt örökre kitilt a csapat hazai és idegenbeli mérkőzéseiről, valamint csak olyan biztonsági szolgálattal köt szerződést a találkozók biztosítására, melyeknek a munkatársait a rendőrség ellenőrizte és valamennyien feddhetetlenek.

A város vezetői a klubbal közösen felhatalmazták a rendőröket, hogy a mérkőzések előtt, alatt és után minden esetben, ha rendbontás veszélyét észlelik, azonnal avatkozzanak közbe. A rasszista rigmusokat skandáló vagy az ellenfelet provokáló szurkolók azonnali elhallgattatására előzetes felszólítás nélkül minden eszközt bevethetnek, ezenkívül ezeket a drukkereket is örökös kitiltással kell büntetni.

Szombaton, a Lokomotiv Leipzig hazai szász kupamérkőzése után 800 huligán megtámadott 300 rendőrt, az összecsapások után 32 rendőrt és hat rendbontót kórházba kellett szállítani. A botrány miatt a német és a regionális szövetség elrendelte, hogy a hétvégén Lipcsében és környékén valamennyi amatőr bajnoki labdarúgó-mérkőzést halasszák el.




Játsszon az FN BL-Tippjátékán. Az egyszerű tippelésen túl, most ismerőseivel, barátaival saját csoportokat (ligákat) is létrehozhet és értékes nyereményekkel is gazdagodhat.
Irány a Tippjáték!


Ajánlott videó

Olvasói sztorik