Élet-Stílus

Kényelmes helyzetben a Sevilla és a Newcastle

A Newcastle United és a Sevilla idegenben szerzett kétgólos előnyt, a Lens és a Braga pedig a hazai pályán vitézkedett az UEFA Kupában, a legjobb 16 közé jutásért rendezett párharc első felvonásán.

A Sevilla Bukarestben, a Newcastle pedig a belga Zulte-Waregem otthonában tett hatalmas lépést a továbbjutás felé. A címvédő spanyolok szervezetten és jól futballoztak a BL-től a csoportkör után búcsúzó román Steaua Bucuresti vendégeként, számtalan helyzetükből kettőt gólra is váltottak (Christian Poulsen és Frederic Kanoute volt eredményes), így gyakorlatilag már továbbjutottak. Hasonló cipőben jár a Newcastle is, amely 3-1-re intézte el a belga bajnokság 10. helyén álló Zulte-Waregem együttesét. A “szarkák” a második félidő elején egy öngóllal szereztek vezetést, majd Obafemi Martins és Antoine Sibierski is betalált, míg átellenben csak Karel D’Haene csúsztatott fejese után zörrent a háló.

A hazai pályán fellépő Lens remek második félidőt produkálva hozta kellemetlen helyzetbe a görög Panathinaikoszt. A tunéziai Isszam Dzsemaa egy jól eltalált lövéssel és egy közeli pöcintéssel vétette észre magát (mindkettő góllal párosult), majd a lefújás előtt Aruna Dindane harcolt ki, illetve értékesített egy tizenegyest. A görögök nem sok veszélyt jelentettek hazaiak a kapujára, de Dimitriosz Szalpingidisz bombagóljának köszönhetően azért nem teljesen lefutott ez a párharc. A Braga-Parma és a Szpartak Moszkva-Celta Vigo

csata viszont valóban izgalmas második felvonással kecsegtet – a Braga minimális előnyt szerzett, az utóbbin pedig 1-1-ről indul a visszavágó, amely a jövő héten esedékes.

UEFA Kupa, a 16 közé jutásért, 1. mérkőzés:
Zulte-Waregem (belga)-Newcastle (angol) 1-3 (0-0)
Gól:
D’Haene (69.), ill. Dindeleux (48., öngól), Martins (59., 11-esből), Sibierski (76.)

Lens (francia)-Panathinaikosz (görög) 3-1 (0-0)
Gól: Dzsemaa (49., 70.), Dindane (90., 11-esből), ill. Szalpingidisz (66.)

Braga (portugál)-Parma (olasz) 1-0 (0-0)
Gól:
Carlos (81.)

Steaua Bucuresti (román)-Sevilla (spanyol) 0-2 (0-1)
Gól:
Poulsen (41.), Kanouté (76., 11-esből)

Szpartak Moszkva (orosz)-Celta Vigo (spanyol) 1-1 (0-1)
Gól:
Kalinyicsenko (64.), ill. Nunez (41.)

Szerdán játszották:
AEK Athén (görög)-Paris St. Germain (francia) 0-2
Livorno (olasz)-Espanyol (spanyol) 1-2
Benfica (portugál)-Dinamo Bucuresti (román) 1-0
Hapoel Tel-Aviv (izraeli)-Rangers (skót) 2-1
Werder Bremen (német)-Ajax (holland) 3-0
Fenerbahce (török)-AZ Alkmaar (holland) 3-3
Bordeaux (francia)-Osasuna (spanyol) 0-0
Sahtar Doneck (ukrán)-Nancy (francia) 1-1
Bayer Leverkusen (német)-Blackburn (angol) 3-2

A Tottenham Hotspur mérkőzés nélkül továbbjutott, mert ellenfelét, a Feyenoordot az európai szövetség kizárta szurkolói rendbontás miatt.




Játsszon az FN BL-Tippjátékán. Az egyszerű tippelésen túl, most ismerőseivel, barátaival saját csoportokat (ligákat) is létrehozhet és értékes nyereményekkel is gazdagodhat.
Irány a Tippjáték!


Ajánlott videó

Olvasói sztorik