Élet-Stílus

FA-kupa: drámai csatában nyert az Arsenal

A vendégként fellépő Arsenal drámai küzdelemben, hosszabbítás után harcolta ki a továbbjutást a Bolton Wanderers együttese ellen a labdarúgó FA Kupa 4. fordulójanak megismételt mérkőzésén.

Londonban 1-1-re végeztek a csapatok, és így álltak kilencven perc után a Bolton otthonában is. A nagy fölényben futballozó Arsenal ugyanis számtalan helyzetet elhibázott, Gilberto Silva még büntetőből sem tudott a kapuba találni, és Emmanuel Adebayor, aki korábban vezetést szerzett a fővárosiaknak, a szezon legnagyobb helyzetét hagyta ki a hajrában: öt méterről az üres kapu helyett a kapufát találta telibe. A Bolton a ráadás perceiben mentette döntetlenre a találkozót, miután Abdoulaye Meite egy szöglet után lecsorgó labdát a gólvonal mögé jutattatott.

A túlórában is az Arsenal diktálta a tempót, és a 108. percben újra előnybe került, midőn Freddie Ljungberg ballal a bal alsó sarokba jutatta a labdát. Ezután Julio Baptista könnyen pontot tehetett volna a rendkívül izgalmas csata végére, csakhogy ő is elpuskázta a tizenegyesét – a kapu fölé bombázott. A brazil csatár helyett végül, a 123. percben Adebayor adta meg a kegyelemdöfést a mérkőzést tíz emberrel befejező Boltonnak. A továbbjutó Arsenal ellenfele a Blackburn Rovers lesz a sorozat szombati nyolcaddöntőjében.

“Nagyon csalódottak vagyunk, hogy nem sikerült továbbjutnunk, a játékosaim nagyszerűen küzdöttek, harcoltak” – magyarázta Sam Allardyce, a Bolton mestere. Kollégája, Arsene Wenger így értékelt: “Ez egy fantasztikus kupamérkőzés volt

, és a csapatom teljesítményével teljes mértékben elégedett vagyok. Kicsit ideges voltam a hosszabbítás előtt, de a labdarúgóim átmentek ezen a sajátos mentális teszten” – nyilatkozta az Arsenal menedzsere.

FA Kupa, 4. forduló (a 16 közé jutásért):
Bolton Wanderers-Arsenal 1-3 (0-1, 1-1) – h.u.
Gól:
Meite (91.), ill. Adebayor (13., 123.), Ljungberg (108.)
Kiállítva: Ben Haim (117., Bolton)

A nyolcaddöntő párosításai:
Arsenal-Blackburn, szombat, 13:30
Chelsea-Norwich, szombat, 16:00
Middlesbrough-West Bromwich, szombat, 16:00
Plymouth-Derby, szombat, 16:00
Watford-Ipswich, szombat, 16:00
Manchester United-Reading, szombat, 18:15
Preston-Manchester City, vasárnap, 14:10
Fulham-Tottenham, vasárnap, 17:00



Játsszon az FN BL-Tippjátékán. Az egyszerű tippelésen túl, most ismerőseivel, barátaival saját csoportokat (ligákat) is létrehozhet és értékes nyereményekkel is gazdagodhat.
Irány a Tippjáték!


Ajánlott videó

Olvasói sztorik