Élet-Stílus

UEFA Kupa: rangadót nyert a Werder

Minimális előnyt szerzett a jövő csütörtöki visszavágóra a Bayer Leverkusen a Blackburn Rovers ellen a labdarúgó UEFA Kupa 16 közé jutásért rendezett párharcának első felvonásán. A Fenerbahce is gólzáporos mérkőzést játszott hazai pályán, a Werder pedig már fél lábbal a következő körben.

A Leverkusenben az utolsó pillanatokban jelentkezett játékra a rutinos Carsten Ramelow, az angolok ezzel szemben nem a legjobb előjelekkel vágtak neki az útnak: Ooijer és Savage után a norvég Pedersennel egy újabb kulcsjátékosát volt kénytelen nélkülözni Mark Hughes.

A meccs sokat sejtetően kezdődött, miután Bentley leadásáról éppen csak lecsúszott Roberts. A folytatásban is bátran támadott mindkét együttes, az első percekben némi vendégfölénnyel. Negyedóra elteltével aztán a hazaiak is egyre veszélyesebbé váltak, és Callsen-Bracker fejesgóljával előnybe is kerültek. A Bayer percekkel később a nyáron minden bizonnyal távozó Voronin révén kis híján duplázott, de a Blackburn szerezte a következő találatot: Bentley 30 méterről eleresztett szabadrúgásába ketten is beleértek, így a német kapusnak esélye sem maradt a hárítása. A szünetben mégis örülhettek a hazaiak, miután éppen Ramelow góljával ismét náluk volt az előny. A második félidő elején Schneider egy látványos sarkazással 3-1-re alakította az eredményt, de az utolsó percekben sikerült szépítenie a Blackburnnek, így a visszavágó előtt még semmi nem dőlt el.

A hatkor kezdődő többi három meccsen fele annyi gól nem született mint a Leverkusenben. A CSZKA nem kis meglepetésre hazai pályán gólnélküli döntetlent játszott a Haifával. A Bordeaux-Nancy összecsapáson sem rezdült meg a felek hálója, a Doneckben pedig a Nancy 1-1-et játszott, és kedvező előjelekkel várhatja a két hét múlva esedékes visszavágót.

A Fenerbahce-Az Alkmaar párharc első fejezete aztán ismét valóságos gólesőt hozott. A 3-3-as döntetlen a holland csapatnak kedvez, hiszen már akár egy gólnélküli visszavágó is az ő 16 közé jutásukat jelentené. A meccs nagy részében a törökök futottak az eredmény után, már két góllal is vezetett az Alkmaar, de végül a kétgólos Metin és Tuncay legalább pontot mentett a hazaiaknak.

A Bajnokok Ligájától csak az utolsó pillanatban elbúcsúzó Werder Bremen kényelmes előnyt szerzett hazai pályán a játéknap rangadóján az Ajax ellen. A hollandoknál Lindenbergh már a 24. percben megkapta a második sárgáját, és innentől kezdve csak idő kérdése volt, hogy Kloséék mikor törik fel az amszterdamiak védelmét. A második játékrészben a bajnokságban egymás után két súlyos vereséget elszenvedő Werder végül Mertesacker, Naldo és Frings góljaival bebiztosította a teljesen megérdemelt győzelmet.

UEFA Kupa, a 16 közé jutásért, 1. mérkőzések
CSZKA Moszkva (orosz)-Maccabi Haifa (izraeli) 0-0
Girondins Bordeaux (francia)-Osasuna (spanyol) 0-0
Sahtar Doneck (ukrán)-Nancy (francia) 1-1
Bayer Leverkusen (német)-Blackburn Rovers (angol) 3-2
Fenerbahce Istambul (török)-AZ Alkmaar (holland) 3-3
Hapoel Tel-Aviv (izraeli) – Glasgow Rangers (skót) 2-1
Werder Bremen (német)-Ajax Amsterdam (holland) 3-0
AEK Athén (görög)-Paris St. Germain (francia) 0-2
Livorno (olasz)-Espanyol (spanyol) 1-2
Benfica (portugál)-Dinamo Bucuresti (román) 1-0

Ajánlott videó

Olvasói sztorik