Élet-Stílus

Százmilliókból szépül meg a Bozsik stadion

Lassan befejeződnek a munkálatok a Bozsik Stadionban, amelyet az elmúlt fél évben újított fel a Budapest Honvédot nyáron megvásároló tulajdonos, George F. Hemingway.

“Már az utolsó simításoknál tartunk, de a részletek a legfontosabbak, mert abból áll össze az egész. A szurkolók nem azt fogják észrevenni, hogy újrabetonozták az egész stadiont, hanem azt, ha egy apró részlet hibádzik” – mondta Gács Pál, a kispestiek ügyvezetője.

A klub irányítója elmondta, konkrét összeget nem árulhat el, de sok százmillió forintba került a Bozsik Stadion felújítása. A centerpályán kicserélték a gyepszőnyeget, az egyes számú edzőpályát újrafüvesítették, jelenleg zajlik a hátsó földes pálya felújítása. A lelátó két részét – a vendégszektort és a kispesti ultrák helyét – leszámítva mindenhol háttámlás székeket szereltek fel, emiatt 15-ről 12 ezresre csökkent a létesítmény befogadóképessége. A sajtó képviselőinek helyét áttették az immáron Puskás Ferencről elnevezett tribün tetejére, a pálya szélén pedig új kispadokat helyeztek el, illetve a hangosító berendezést is kicserélték.

A klubházban – amely júliustól a Magyar Futball Akadémia első 25 növendékének otthona is lesz – már elkészült a kondicionáló terem, a medence és a szauna, de hamarosan megkezdik az étterem kialakítását is. A lelátó alatti helyiségek szintén teljesen átalakulnak: lesz egy VIP-terem a tehetősebb szurkolók, illetve a szponzorok számára, de helyet kap egy sajtószoba, valamint egy nagyobb büfé és ajándékbolt is. A kivitelező cég vezetője kizártnak tartja, hogy március 3-án ne várja készen a szurkolókat a megszépült Bozsik Stadion a Vác elleni, első hazai bajnoki találkozón.

“Szinte csak az eredményjelző maradt a régi. A fejlesztések ellenére még messze vagyunk az út végétől. A klubház mellé például szeretnénk még egy épületet felhúzni, ugyanis a Magyar Futball Akadémia három év múlva már remélhetőleg száz fővel üzemel, márpedig ennyi gyereknek jelenleg nincs hely. Az elkövetkezendő fél év problémája még, hogy edzésekre pályát kell bérelnünk, mert a füves edzőpályánkon csak nyárra erősödik meg annyira a gyep, hogy naponta edzést lehessen tartani rajta” – mondta Gács Pál.

Az ügyvezető elmondta, tavasszal mintegy négy-ötezer szurkolóra számítanak a hazai találkozókon.

Játsszon az FN BL-Tippjátékán. Az egyszerű tippelésen túl, most ismerőseivel, barátaival saját csoportokat (ligákat) is létrehozhet és értékes nyereményekkel is gazdagodhat.
Irány a Tippjáték!


Ajánlott videó

Olvasói sztorik