Élet-Stílus

Rijkaard bocsánatkérést vár Eto’ótól

Frank Rijkaard, az FC Barcelona labdarúgócsapatának vezetőedzője elvárja Samuel Eto’ótól, hogy bocsánatot kérjen a vasárnapi viselkedéséért. Ezután döntenek arról, hogy milyen büntett kap a támadó.

A kameruni csatár a Racing Santander ellen 2-0-ra megnyert bajnoki mérkőzésen a cserepadon üldögélt, majd a lefújás előtt húsz perccel kezdett melegíteni. Rijkaard azonban kivárt és csak öt perccel a lefújás előtt szerette volna beküldeni a pályára, Eto’o viszont megtagadta az edző utasítását.

“Nem akart játszani, de nem tudom miért. Nem is nekem, hanem Eusebiónak szólt” – nyilatkozta Rijkaard. „Sajnálom, hogy így döntött, ilyen hosszú kihagyás után minden pályán töltött perc fontos lehet” – tette hozzá a tréner. A csatár közel öt hónapos kihagyás után kapott volna játéklehetőséget. A kameruni játékos szeptember 27-én, a Werder Bremen elleni Bajnokok Ligája-találkozón szenvedett súlyos térdsérülést.

Eto’o hétfőn már nem edzett együtt a csapattal. Ha majd sor kerül a bocsánatkérésre, akkor Rijkaard eldöntheti, milyen büntetést szabjon ki a támadóra. A klub elnöke, Joan Laporta védelmébe vette a kamerunit: „Hosszú hónapokon keresztül szenvedett Eto’o. Egy olyan játékosnak, mint ő, játszania és gólokat kell lőnie ahhoz, hogy boldog legyen. Az ő oldalán kell állnunk” – mondta az elnök, majd hozzátette, hogy bízik a holland szakemberben. „Biztos vagyok abban, hogy hamar pont kerül az ügy végére. Az ilyen helyzeteket Rijkaard jól tudja kezelni.”

Ajánlott videó

Olvasói sztorik