Élet-Stílus

Ranieri a Parma új vezetőedzője

Claudio Ranieri visszatér a futball körforgásába, ugyanis a Parma menesztette Stefano Pioli vezetőedzőt, és helyére a Chelsea korábbi trénerét nevezte ki. Az olasz szakember 2005 februárja óta nem dolgozott, amikor is elküldték Valenciából.

olaszfoci.lap.hu
sport.lap.hu

Az olasz klub vezetősége az AS Romától vasárnap elszenvedett 3-0-s vereség után döntött úgy, hogy felállítja a nyáron a Modenától érkezett szakembert, aki a gyenge bajnoki szereplés mellett a legjobb 32 közé juttatta csapatát az UEFA Kupában.

A Parma 22 forduló után 15 ponttal 19., kiesést érő helyen áll a Serie A-ban. A csapat eddigi 22 meccséből mindössze három alkalommal távozott győztesen a pályáról, és ami ennél is nagyobb baj, hogy az idei bajnoki kiírásban mindössze 17-szer voltak eredményesek.

A nemzetközi porondon ugyanakkor sokkal jobban megy az együttesnek, csütörtökön a csapat a nyolcaddöntőbe jutásért játszik a portugál Bragával az UEFA Kupában. A második európai kupasorozatban nincsenek elvárások Ranierivel kapcsolatban, a vezetőség célja a tréner leigazolásával elsősorban az volt, hogy a csapat bennmaradjon az olasz élvonalban.

Az 55 éves Ranieri játékospályafutása során az AS Roma védőjeként szerzett hírnevet. Edzői tevékenységét 1991-ben, Cagliariban kezdte. Olaszországban még a Napoli és a Fiorentina csapatát irányította, utóbbival megnyerte az Olasz Kupát és Szuperkupát. Később Spanyolországba, a Valenciához szerződött, amellyel a Király Kupát hódította el. Az Atlético Madridnál tett rövid kitérője után négy évet töltött a Chelasea-nél, mellyel 2004-ben az elődöntőig menetelt a Bajnokok Ligájában. Legutóbb, tavaly februárig ismét a Valenciánál dolgozott.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik