Élet-Stílus

Nehéz csoportba került az U21-es válogatott

Kedden Stockholmban kisorsolták a 2009-es, svédországi U21-es Európa-bajnokság selejtezőcsoportjait. A magyar válogatott kapitánya szerint nehéz dolga lesz a mieinknek, de a címvédő hollandoknak is meg kell majd szenvedniük.

A magyar labdarúgó-válogatott a 8. csoportba került Szerbia, Lettország, Fehéroroszország és San Marino társaságába. A magyar korosztályos válogatott szövetségi kapitány lapunk kérdésére elárulta, hogy nehéz csoportba kerültünk, amelyből kiemelkedik a szerb együttes. “Egy ilyen sorsoláson nincsen könnyű csoport. Jelenleg az az elsődleges célunk, hogy ütőképes csapatunk legyen a selejtezősorozat kezdetére, és majd az adott meccsek előtt külön foglalkozunk a riválisainkkal.”

A csoportbeli ellenfelek közül Róth Antal a szerbeket tartja a legerősebbnek: “A déli szomszédaink az utóbbi években rendszeresen bejutottak a nyolcas döntőbe, és a jelenlegi U19-es válogatottjuk – amely két év múlva Stockholmban szerepelhet – az Eb-n négy közé jutott. A letteket és a San Marinót már jól ismerjük, korábban már találkoztunk velük.

A fehéroroszoknál pedig az összes szovjet utódállamhoz hasonlóan rohamosan fejlődik a korosztályos foci.”

A lebonyolítás

A tíz selejtezőcsoport győztese automatikusan bekerül a rájátszásba, a négy legjobb második helyezettel. A tizennégy válogatottat ekkor párokba sorsolják, és ezen párharcok győztesei alkotják a házigazda svédekkel a nyolccsapatos torna mezőnyét.

A kontinentális szövetség (UEFA) először bonyolítja új a rendszerben a korosztály kvalifikációját: a szisztéma lényege, hogy a válogatottak a felnőtt csapatok sorsolásától függetlenül kapnak ellenfeleket.

A címvédő hollandok a norvégokkal, svájciakkal, észtekkel és a macedónokkal mérheti össze tudását a június 2-án kezdődő küzdelmek során. Nem lesz könnyű dolga az UEFA legújabb tagjának, a montenegrói csapatnak sem, amely a portugálokkal és az angolokkal került egy csoportba. A selejtezőkör 2008 szeptemberében ér véget, a rájátszás oda- illetve visszavágóira októberben kerül sor.



Játsszon az FN BL-Tippjátékán. Az egyszerű tippelésen túl, most ismerőseivel, barátaival saját csoportokat (ligákat) is létrehozhet és értékes nyereményekkel is gazdagodhat.
Irány a Tippjáték!


Ajánlott videó

Olvasói sztorik