Élet-Stílus

A magyarok lecsúsztak a Grammyről

A Dixie Chicks countrytrió öt, a Red Hot Chili Peppers rockegyüttes négy, Mary J. Blige rhythm and blues énekes három Grammyt nyert, a két magyar díjra jelölt művész - Fischer Iván és Schiff András - végül nem kapta meg az elismerést.

A hétfőre virradóra tartott Los Angeles-i, 49. Grammy-díjkiosztón a legjobb hatásfokkal a Dixie Chicks country trió vett részt, akik az összes jelölésüket díjra váltották, megkapták az év felvételéért, az év albumáért és az év daláért járó trófeát. Mary J. Blige a nyolc jelöléséből hármat, a Red Hot Chili Peppers rockegyüttes hat jelöléséből négyet vihetett el. A többszörös nyertesek között van Tony Bennett (egyik díját Stevie Wonderrel együtt kapta), Bob Dylan, a Gnarls Barkley, Bruce Springsteen, Justin Timberlake, John Mayer, George Benson albuma, illetve dala. Díjat kapott rajtuk kívül – többek között – Madonna, Christina Aguilera, John Mayer, a The Black Eyed Peas.


A magyarok lecsúsztak a Grammyről 1

A Black Eyed Peas együttes a legjobb popelõadásért kapott Grammy-díjat KÉPGALÉRIA (fotó: MTI/EPA)


Fischer Iván és az általa vezényelt Budapest Fesztivál Zenekar Mahler 7. szimfóniájának előadásáért, Schiff András Beethoven zongoraszonáták Vol. II. című lemezével kapott Grammy-jelölést, a Grammy hivatalos honlapjáról azonban az derült ki, hogy a legjobbaknak nem őket tartották.

A Grammy-díjakat a hangrögzítő művészetek és tudományok nemzeti akadémiája (NARAS) ítéli oda kizárólag szakmai alapon. Az idén azok a lemezek kaphatták meg a legrangosabb zenei elismerést, amelyek 2005. október 1. és 2006. október 30. között jelentek meg.

A díjakat többórás show-műsor keretében adták át, amelynek egyik szenzációja a több évtizedes szünet után fellépő Police együttes volt. A díjkiosztót a hagyományoknak megfelelően a CBS televízió közvetítette.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik