Élet-Stílus

Serie A: Ronaldo bemutatkozott, nyertek az esélyesek

Bár az elmúlt hétvégén szünetelt az olasz élvonal (a botrány miatt a 22. játéknap kilenc találkozóját halasztották el), több együttes is "tartalékosan" veselkedett neki a 23. fordulónak.

Firenzében például a bajnokság leggólerősebb kettősének számító Mutu-Toni duó nélkül, ám Reginaldo, s az U 23-as válogatott Pazzini személyében így is “ütős” kettőssel rohamozott az Udinesét fogadó Fiorentina. A toszkánok igazolták a papírformát, kétgólos győzelmüket épp az alkalmi csatársor szállította.

Az Inter is csatárkettősének köszönhette újabb, sorozatban 15. diadalát. A fekete-kékek részéről Adriano már a 40. másodpercben faképnél hagyta az elbámészkodó Sammarcót és Morót, s Sicignano kapujába lőtt. A lombardok a második félidő elejét is viharosan kezdték, s a vehemencia gyümölcsözött. Az 51. percben Crespo ért oda mindenki előtt, s eldöntötte a pontok sorsát.

A Ronaldót és Cafút a kispadon jegelő Milan két, elsősorban rombolásban érdekelt középpályásának, a világbajnok Gattusónak, illetve a cseh Jankulovskinak találatával múlta felül a Livornót, nem kis szerencsével. A 2005-ös gólkirály, Cristiano Lucarelli gólján kívül nem egyszer okozott riadalmat a milánóiak hátsó alakzatában, míg a világvándor Fiore a 72. percben a felső lécre fejelt.

A kín-keservesen megszerzett három pont mellett Milan-szempontból további pozitívum, hogy Ronaldo a 63. percben pályára lépett, és több ígéretes megmozdulással hívta fel magára a figyelmet.

A fővárosban a Roma egy félidőnyi fórral ajándékozta meg a pármaiakat, szünet után viszont Tottiék megrázták magukat, s előbb a csapatkapitány (tőle kevésbé megszokott módon fejjel volt eredményes Pizarro beívelését követően), majd Perrotta és a hosszabbításban Taddei biztosították a győzelmet.

Említést érdemel a Serie A-tagságához foggal-körömmel ragaszkodó, s a bundabotrány hozadékaként kapott 11 pontos levonása ellenére küzdő Reggina újabb idegenbeli sikere is. A Reggio-Calabriaiak elsősorban Bianchi duplájának köszönhetően győztek Torinóban, s már a 17. pozícióban állomásoznak.

Serie A, 23. forduló

Milan-Livorno 2-1 (1-1)
Gól:
Gattuso (29.), Jankulovski (68.), illetve C. Lucarelli (21.)

Roma-Parma 3-0 (0-0)
Gól:
Totti (51.), Perrotta (66.), Taddei (94.)

Atalanta-Lazio 0-0

Cagliari-Siena 2-2 (1-1)
Gól:
Capone (38.), Suazo (66.), illetve Corvía (29.), Codrea (82.)

Chievo-Internazionale 0-2 (0-1)
Gól:
Adriano (1.), Crespo (51.)

Fiorentina-Udinese 2-0 (2-0)
Gól:
Reginaldo (16.), Pazzini (44.)

Palermo-Empoli 0-1 (0-0)
Gól:
Almiron (46.)

Sampdoria-Ascoli 2-0 (0-0)
Gól:
Maggio (48.), Franceschini (75.)

Torino-Reggina 1-2 (0-0)
Gól:
Comotto (50.), illetve Bianchi (48., 58.)

Messina-Catania 1-1 (1-0)
Gól:
Zanchi (35.), illetve Mascara (61.)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik