Élet-Stílus

Premier League: nem hibáztak az éllovasok

A listavezető Manchester United és a címvédő Chelsea is magabiztos győzelemmel zárta az angol labdarúgó bajnokság 27. fordulóját. Egygólos vezetés után kapott ki a Liverpool és a Tottenham.

Az Old Traffordon a United annyit adott ki magából, ami a Charlton legyőzéséhez elégnek bizonyult. Az első játékrészben Evra beívelése után a koreai Pak Dzsi-szung fejelt közelről a hálóba, térfélcserét követően a skót Fletcher szerzett gólt – Wayne Rooney előzékenységének köszönhetően. A támadó lövése ugyanis kijött a kapusról, ám nem próbálkozott ismételten, hanem a jobb helyzetben lévő játékostárshoz továbbított.

Egyre inkább igaznak bizonyul: a Chelsea góljait Didier Drogba garantálja. Az idényben 25. találatát jegyző elefántcsontparti mindkét félidőben megvillant: duplája közé a szó szoros értelmében is beékelődött az öngólt vétő Abel Xavier (a portugál önhibáján kívül tessékelte hálóba a holland Arjen Robben laposan belőtt labdáját).

Említést érdemel, hogy a sokat szapult ukrán Andrij Sevcsenko nagy kedvvel játszott, mozdulatai lebilincselték a közönséget – egy alkalommal három vendégvédőt is megbolondított, majd 20 méterről lőtt alig fölé – ám kapuba nem talált, s a második játékrészben visszaesett játéka.

Andy Johnson múlt héten tért vissza, s bár a liverpooli városi rangadón nem talált hálóba, egy héttel később az Everton számára az ő találata jelentette a Blackburn Rovers elleni pluszt. Egygólos előnyt hagyott veszni a Liverpool és a Tottenham is. A „vörösök” az egykori együttese hálójába betaláló walesi Craig Bellamy találatával léptek meg a St. James Parkban. A hatalmas eső és a felázott talaj jelentette rossz körülmények ellenére remek iramú találkozó alakult ki: a hazaiak a nigériai Obafemi Martins góljával egyenlítettek, s a hajrában a győzelmet is kiharcolták. A Steven Taylor elleni szabálytalanság miatt megadott büntetőt a chilei Norberto Solano értékesítette.

Sheffieldben hasonló forgatókönyv szerint alakultak a történések. Jermain Jenas találatára a szöglet után a kapuba fejelő Rob Hulse válaszolt, míg a második félidőben Phil Jagielka büntetőből állította be a végeredményt.

Premier League, 27. forduló

Chelsea-Middlesbrough 3-0 (1-0)
Gól:
Drogba (45., 83.), A. Xavier (öngól, 66.)

Everton-Blackburn 1-0 (1-0)
Gól:
A. Johnson (10.)

Manchester Utd-Charlton 2-0 (1-0)
Gól:
Pak (24.), Fletcher (82.)

Newcastle-Liverpool 2-1 (1-1)
Gól:
Martins (27.), Solano (70., 11-esből), illetve Bellamy (6.)

Sheffield-Tottenham 2-1 (1-1)
Gól:
Hulse (27.), Jagielka (62., 11-esből), illetve Jenas (2.)

West Ham-Watford 0-1 (0-1)
Gól:
Henderson (12., 11-esből)

Portsmouth-Manchester City 2-1 (1-0)
Gól:
Mendes (5.), Kanu (81.), illetve Corradi (62.)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik