Élet-Stílus

Bundesliga: teret vesztett a Werder

Bár a tabellát tekintve az éllovas Schalke, illetve az ötödik helyezett Hertha BSC mérkőzése is sokat ígért, a Bundesliga 21. fordulójának rangadóját a stuttgarti Gottlieb-Daimler stadionban rendezték.

A dobogós VfB a második Werder Bremen együttesét fogadta, s mindössze három percig bizonyult “figyelmes” házigazdának. Ekkor a bal oldalon elviharzó Magnin emelt középre, Gomezt ugyan lebirkózták a vendégvédők, ellenben érkezett a Womét megelőző Hilbert és 11 méterről jobbal a jobb sarokba lőtt.

Bár a vezető gólnál Gomeznek volt oka a bosszankodásra, a Svájc elleni hétközi találkozón a válogatottban is eredményes fiatal támadó alig 12 perc elteltével megduplázta a hazai előnyt. Hilbert 30 méteres pazar átadását Cacau szelídítette meg, a brazil a gólkirályjelölt elé tálalt, aki 13 méterről ballal nem hibázott, és a bal sarokba helyezett.

A gólváltásból eddig kimaradó vendégeken volt a sor, és a zöld-fehérek nem is maradtak adósak a találattal. A 21. percben Borowski szabadrúgását Klose csúsztatta meg, és a rendszerint előkészítőként jeleskedő Diego 2-1-re módosította az eredményt.

Ezzel még mindig nem volt vége az első félidőnek. A mindvégig rendkívül motiváltan játszó Magnin addig cselezgetett a bal oldalon, amíg Fritz és az elmélázó Mertesacker is lekésett róla, még arra is volt ideje, hogy bal lábáról áttegye a labdát a jobbra – majd a tizenhatos bal oldaláról lőtt, és a labda a bal kapufáról pattant a hálóba.

Térfélcsere után ugyan felpörgette ritmusát a Werder, ám Hildebrand rendre legyőzhetetlennek bizonyult. A stuttgarti kapus Frings lövését a 47. percben nem kis bravúrral védte, míg a 68. percben talpra ugrasztotta a stadiont. Borowski négy (!) méterről, kapásból lőtt, az eredmény azonban nem változott. Tíz perc múlva ismét a válogatott középpályás próbálkozott, hasonló kimenetellel.
A brémai rohamok miatti fáradtság, s a kihagyott helyzetek megbosszulták magukat. A hajrára beállt Streller a 86. percben remek labdát kapott Hilberttől, s hat méterről Wiese kapujába tuszkolta a labdát. Kiütés!

Gelsenkirchenben is sima lett a kiegyenlítettebbnek beharangozott találkozó. Bár a Schalke az első félidőben nem tudott túljárni a berlini Fiedler eszén, térfélcsere után a Lincoln passza után eredményes Kuranyi, illetve az egy héttel korábbi brémai győzelem letéteményese, az akkor duplázó Lövenkrands is betalált, 2-0-s győzelemhez segítve az éllovast. A „királykékek” hatpontosra növelték előnyüket a brémaiakkal szemben, míg a Stuttgart egy egységre megközelítette szombati ellenfelét.

A Schalke ellen Dárdai Pál végigjátszotta a mérkőzést. A Mainz ellen Lépett pályára a szombaton érdekelt másik magyar: Szélesi Zoltán. A légiós végigfutballozta a 90 percet. A 4-1-re elvesztett találkozón egy sárgalappal vétette észre magát.

Bundesliga, 21. forduló

Stuttgart-Bremen 4-1 (3-1)
Stuttgart. Gottlieb-Daimler stadion, 57 ezer néző. Vezette: Graefe
Gól: Hilbert (3.), Gomez (15.), Magnin (31.), Streller (86.), illetve Diego (21.)
Stuttgart: Hildebrand – Tasci, Fernando Meira (Khedira, 52.), Delpierre, Magnin – Pardo – Hilbert, Hitzlsperger – da Silva (Gentner, 80.) – Cacau (Streller, 74.), Gomez.
Szakvezető: Veh
Bremen: Wiese – C. Fritz (Rosenberg, 62.), Mertesacker, Naldo, Womé – Frings – D. Jensen (Vranjes, 30.), Borowski – Diego – Klose, Hunt (Hugo Almeida, 77.).
Szakvezető: Schaaf

Leverkusen-Eintracht Frankfurt 2-2 (1-1)
Gól:
Jones (öngól, 39.), Kiessling (91.), illetve Kirjakosz (42.), A. Meier (84.)

Hamburg-Borussia Dortmund 3-0 (2-0)
Gól:
Van der Vaart (11., 11-esből), Benjamin (40.), Mahdavikia (90.)

Mainz-Cottbus 4-1 (3-1)
Gól:
Andreasen (7.), Zidan (22., 40. – 11-esből, 60.), illetve Radu (20.)

Mönchengladbach-Aachen 0-0

Schalke-Hertha BSC 2-0 (0-0)
Gól:
Kuranyi (64.), Lövenkrands (75.)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik