Élet-Stílus

Benítez és Fabregas január legjobbjai

Az angol élvonalban két spanyolt, a Liverpool együttesét felkészítő Rafael Benítezt és az Arsenal középpályájását Francesc Fabregast választották az elmúlt hónap legjobbjainak.

A rangos díjat harmadszor, igaz, legutóbb 2005 decemberében kiérdemlő Benítez által vezényelt Liverpool januárban mind a négy bajnokiját győzelemmel abszolválta, s nem utolsó sorban a címvédő Chelsea fölött aratott 2-0-s győzelmének köszönhetően feljött a Premier League harmadik helyére.
„Benítez új életet lehelt a Liverpool játékába” – árulta el a jelölés egyik legfőbb indokát Jim Hytner, a Barclays Awards elnöke.

Az új évet a Liverpool a Bolton elleni hazai 3-0-val kezdte, majd a Watfordnál hasonló arányban kerekedett felül. Következett a Chelsea elleni 2-0 az Anfield Road-on, majd a West Ham United elleni londoni 2-1.

A három találkozón nyolc gólt rúgó, s a „vörösökhöz” hasonlóan száz százalékos mérleggel záró Arsenal középpályása, Cesc Fabregas érdemelte ki a legjobb játékosnak járó elismerést. A 19 éves ifjú elsősorban a listavezető Manchester United elleni remek hajrával kiharcolt 2-1-s diadal során mutatott játéka miatt lett január legjobbja.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik