Élet-Stílus

Platini szerint nem az olasz klubokat kell büntetni

Az AC Milan vezetői még mindig reménykednek abban, hogy nem kell zártkapus meccsen fogadniuk a Livorno gárdáját az olasz labdarúgó-bajnokság vasárnapi játéknapján. Az UEFA új elnöke igazságos, hogy a klubokat büntetik.

A Giuseppe Meazza Stadionban lázasan dolgoznak a beléptető kapuk felállításán, amely az új biztonsági előírások szerint egyik alapfeltétele a nézők előtti találkozók megrendezésének.

“Éjjel-nappal szünet nélkül dolgozunk, és bízunk benne, hogy a szombati, utolsó stadionszemlén, úgy döntenek a hatóságok, hogy vasárnap ha nem is az egész stadionba, de legalább meghatározott szektorokba beengedhetjük a drukkereket” – mondta Adriano Galliani, a milánói klub alelnöke.

Az európai szövetség (UEFA) a jövő héten dönt arról, hogy az olasz kluboknak zárt kapuk mögött kell-e megrendezniük nemzetközi kupameccseiket. William Gaillard, az UEFA szóvivője elmondta, a Livorno pályája mellett a Giuseppe Meazza Stadiont is megvizsgálják az illetékesek. Ugyanakkor hozzátette: az UEFA alapvetően nem támogatja a nézők nélküli találkozókat.

“Érdekes lenne, ha Milánóban nem engedné be az UEFA a szurkolókat, amikor a 2012-es Európa-bajnoki szemlebizottság jelentése szerint Olaszországban ez a legjobb állapotban lévő aréna” – mondta Letizia Moratti, Milánó polgármestere.

Michel Platini, az UEFA elnöke az olasz futballbotránnyal kapcsolatban kijelentette: nem igazságos, hogy a klubokat büntetik néhány huligán miatt. “Az egyesületek nagyon nehéz helyzetben vannak, nem szerencsés, hogy ők bűnhődnek a rendbontások után” – mondta a francia sportvezető. “Ezt a problémát nagyon gyorsan meg kell oldani.”

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik