Élet-Stílus

Olasz futballbotrány: még sincs beismerő vallomás

Ügyvédje cáfolta, hogy beismerő vallomást tett volna az a 17 éves szurkoló, akit a múlt pénteki Catania-Palermo bajnoki labdarúgó-mérkőzés után kitört rendbontások során elhunyt rendőr meggyilkolásával gyanúsítottak.

“Csak annyit ismert be, hogy jelen volt a zavargásokban, azt azonban nem, hogy ő találta el az áldozatot” – nyilatkozta Giuseppe Lipera az állami televíziónak. A fiú apja külön sajtótájékoztatót hívott össze Cataniában, melyen ugyancsak védelmébe vette gyermekét: “Bűnbakká akarják tenni őt, ennyi az egész!”

A korábbi híradások szerint a rendőrség videofelvételek alapján azonosította a fiatalkorú elkövetőt, aki a cataniai stadion északi kanyarjának mellékhelyiségéből kiszakított mosdókagylóval megdobta a később elhunyt 38 éves Filippo Racitit. A kedden őrizetbe vett fiú nem ismeretlen a hatóságok számára, mivel egy ultracsoport tagja.

Az olasz rendőrség már 41 személyt, köztük 16 fiatalkorút vett őrizetbe az ügy kapcsán. A legfrissebb fejlemények szerint a nápolyi nyomozók 13 radikális szurkoló lakását átkutatták, és késeket, petárdákat valamint dorongokat foglaltak le. A város rendőrfőnöke hangsúlyozta, hogy a környékbeli ultrák a legveszélyesebbek közé tartoznak Olaszországban.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik