Élet-Stílus

Capello meghátrált a Beckham-ügyben

A Real Madrid trénere ismét jelölte az angol középpályást a hétvégi, Real Sociedad elleni bajnoki mérkőzés keretébe. Az már más kérdés, hogy valóban kap e játéklehetőséget a nyáron távozó David Beckham.

David Beckham január elején jelentette be, hogy az idei szezon végeztével az amerikai labadrúgó-bajnokságban (MLS) folytatja a pályafutását a Los Angeles Galaxy együttesében. Az egykori angol válogatott addig sem kapott sok játéklehetőséget Fabio Capello vezetőedzőtől, de a leigazolása hírére az olasz szakember kerek-perec közölte, hogy a továbbiakban nem tart igényt Beckham szolgálataira. Az angol az edzéseken részt vehetett, de egyetlen mérkőzésen sem lépett pályára.

A 2007-es évben a spanyol sztárcsapat gyatra sorozatot produkált: legutóbbi hat bajnokin négy vereség és búcsú a Király Kupában. A fővárosiak a múlt héten 1-0-ás vereséget szenvedtek otthon a Levantétól. Ráadásul a Real ezredik bajnokiját játszotta a legendás Santiago Bernabeu Stadióban. Az összecsapást követően a szurkolók az olasz tréner lemondását követelték. A klub vezetősége megerősítette pozíciójában Capellót, de egy esetleges újabb vereség megpecsételheti a sorsát.

A gyenge eredményeket követően a játékostársak is követelték, hogy ne mellőzze a rendkívüli rúgótechnikával rendelkező középpályást Capello. Az olasz tréner sokáig hajthatatlannak tűnt, de a csapat a napokban meggondolta magát.

A hétvégi bajnoki fordulóban a királyi gárda a tabella 19. helyén tanyázó Real Sociedadhoz látogat, és Beckhamet a tréner jelölte a keretbe. Ez persze nem jelenti azt, hogy valóban játszani is fog az angol, feltehetően eleinte csak a cserepadon fog ücsörögni az angol futballista. A baszk csapat papíron “remek” ellenfél lehet, hiszen a legutóbbi négy mérkőzésén még gólt sem rúgott. Igaz, a legutóbbi fordulóban a második helyen álló Sevilla otthonában ért el gólnélküli döntetlent.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik