Élet-Stílus

Kezdődik a filmszemle közönségszavazása

A 38. Magyar Filmszemlén ma kezdődik meg az internetes közönségszavazás és a versenyprogramban szereplő játékfilmek vetítése. Eddig összesen 22 ezer jegy kelt el, és 17 pótvetítést tartanak.

A legjobb filmért a szemle hivatalos honlapján lehet szavazni, és csak a szemlén versenyben lévő nagyjátékfilmek vehetnek részt a bemutatásuk időpontjától kezdve (minthogy nem a szavazatszámok, hanem azok számtani átlaga alapján állítják fel a sorrendet, a később premierre kerülő filmek nem szenvednek hátrányt).

A szavazás csak azonosító kóddal használható. Azonosító kódot a megadott mobilszámra lehet kérni. Ezután lehet akkor használni a szavazást. Egy felhasználó egy filmre csak egyszer szavazhat. A szavazás február 6-a, kedd 12 óráig tart. A szavazás végig programozói felügyelet mellett történik.

A 38. Magyar Filmszemle internetes közönségszavazása alapján a legjobb játékfilm rendezőjének a TV2 25 millió forintos pénzdíjat ajánl föl, a következő, TV2-vel koprodukcióban megvalósítandó filmtervéhez.

A Palace Mammut és az Uránia Nemzeti Filmszínházban eddig 57 előadás teltházas, ezért a szervezők 17 pótvetítést tűztek ki. Az érdeklődők többek között a Lora, az Ópium és a Hasutasok című alkotásokat tekinthetik meg. A versenyprogramban 17 játékfilm, 39 dokumentumfilm, 30 kísérleti és kisjátékfilm, valamint 9 tudományos-ismeretterjesztő film szerepel. A filmes esemény február 6-ig tart, a rendezvények helyszíne a Jövő Háza, a Palace Mammut és az Uránia Nemzeti Filmszínház.

A magyar film éves seregszemléje kedden a dokumentumfilmek versenyével indult, a programban csütörtöktől már kísérleti és kisjátékfilmek, valamint játékfilmek is szerepelnek. Az eseményhez kapcsolódóan a Magyar Televízió és a Magyar Mozgókép Közalapítvány (MMK) vezetői együttműködési megállapodást írnak alá. A filmszemle keretében csütörtökön kerekasztal-beszélgetést tartanak a dokumentumfilmek helyzetéről és magyar tervezésű filmplakátokból nyílik kiállítás Budapesten.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik