Élet-Stílus

Kern András Páger-díjas

Páger Antal színészdíjat kapott Kern András, a díjat a makói önkormányzat adományozta a színésznek.

Kern András kapta idén a Páger Antal színészdíjat; a Jászai-díjas, kiváló és érdemes művész vasárnap vehette át a makói önkormányzat elismerését a Maros-parti városban. Az elismerést minden esztendőben az a színész kapja, aki a kuratórium döntése alapján leghűségesebb Páger Antal szellemi örökségéhez, és játékára jellemző a págeri hitelesség és eszköztelenség.


A díjat odaítélő kuratórium – amelynek örökös tagjai Hegedűs D. Géza és Tordy Géza színművészek, Réz András filmesztéta, a várost képviselő, makói születésű színész, Szalma Tamás, valamint Gyarmati Antal, Páger Antal egyetlen fiú unokája – a város és színházkedvelő közönségének szeretetét is kifejezve egyhangúlag ítélte oda Kern Andrásnak az idei Páger Antal-színészdíjat.
Páger Antal szülővárosa 1999 óta minden évben ünnepi programokkal tiszteleg az 1986-ban elhunyt mester emléke előtt.
Makó város közgyűlése 2001-ben határozott a díj alapításáról: “Téni bácsi” legendás arany pecsétgyűrűjének pontos mását az önkormányzat a Páger-család hozzájárulásával készítteti el évről évre.


2002-ben Halász Judit, majd Garas Dezső, Király Levente és Venczel Vera részesült az elismerésben; tavaly pedig Csákányi Eszter vehette át a díjat.


A vasárnapi díjátadást megelőzően az ünnepség résztvevői koszorút helyeztek el Páger Antal szülőházánál; az önkormányzat ezt az utcaszakaszt a színészről nevezte el, aki 1964-ben a cannes-i filmfesztivál legjobb férfialakítás megosztott díját kapja a Pacsirta című filmben nyújtott alakításáért. Nevét mozi és színjátszó stúdió is viseli a Csongrád megyei városban.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik